vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Nieuwe huisvesting voor Spoedeisende hulp, Huisartsenpost en dienstapotheek

1 februari 2014 (door WerkendamNet)

GORINCHEM / REGIO - Goed om te weten... Op donderdag 30 januari is de nieuwe huisvesting van de Spoedeisende hulp, de Centrale Huisartsenpost en de dienstapotheek in Gorinchem officieel geopend. De dienstverlening bevindt zich bij de voormalige ingang van de Spoedeisende Hulp in het Gorcumse Beatrixziekenhuis. De eerste twee hebben voortaan een gezamenlijke ingang en ontvangst. Voor de patiënt betekent dit duidelijkheid: die hoeft niet meer te kiezen tussen Centrale Huisartsenpost en Spoedeisende hulp.  

De inrichting en de routing zijn geprofessionaliseerd en dit biedt voordelen voor de patiënt, aldus het ziekenhuis. In principe wordt de patiënt behandeld door een huisarts, tenzij de klachten dusdanig zijn dat behandeling op de Spoedeisende hulp noodzakelijk is. Afhankelijk van de ernst van de klacht wordt dus direct bepaald wie de zorg gaat leveren: de huisarts, de specialist of een verpleegkundige.

De juiste zorg op de juiste plaats
Met de stap naar gezamenlijke huisvesting volgen de Centrale Huisartsenpost en de Spoedeisende hulp het landelijk beleid en verbeteren zij de organisatie van spoedzorg en huisartsenzorg buiten kantooruren. Met de ontwikkeling is een belangrijke stap gezet in de verdergaande samenwerking. Dit met als uiteindelijk doel ervoor te zorgen dat de patiënt de juiste zorg op de juiste plaats krijgt door de daarvoor meest geschikte zorgverlener.

Huisarts en medicijnen
De Spoedeisende hulp en de Centrale Huisartsenpost hebben één ingang. De huisartsen uit de regio hebben bij toerbeurt dienst op de huisartsenpost. Deze is bedoeld voor mensen die buiten kantoortijden naar de huisarts moeten. Mensen die willen komen, moeten altijd eerst bellen met (0183) 64 64 10. Een consult op de Centrale Huisartsenpost is alleen bedoeld voor klachten die niet tot de volgende dag kunnen wachten.

Als men 's avonds, 's nachts, in het weekend of tijdens de feestdagen met spoed medicijnen en/of verbandmiddelen nodig heeft, kan men terecht bij de Dienstapotheek. De ingang zit pal naast de ingang van de Spoedeisende hulp en de Centrale Huisartsenpost waarmee nauw wordt samengewerkt.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.