donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Kindergemeenteraad steunt Dierenambulance Altena

1 februari 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De vergadering van de Kindergemeenteraad Woudrichem kreeg een stevige belangstelling. Met burgemeester Arie Noordergraaf als voorzitter heeft de raad, gevuld door leerlingen van basisscholen uit Woudrichem en Oudendijk, unaniem gekozen voor Dierenambulance Altena. De discussie in de raad ging tussen elf projecten waaronder 2.000 euro te verdelen viel.

Van dat geld ging 1.400 euro dan ook naar de dierenambulance. De rest, 600 euro, werd toegeschoven aan de Zonnebloem Woudrichem en is bedoeld voor het jaarlijkse uitstapje.

Dierenambulance Altena
Op initiatief van de vertegenwoordigsters van Stichting Amivedi en Huisdier-Service Altena is de dierenambulance Altena opgericht. Reden om dit initiatief te nemen is dat beide initiatiefnemers vanuit hun betrokkenheid bij dieren regelmatig in aanraking komen met probleemstellingen welke een dierenambulance zou kunnen oplossen.

Zo is de stichting Amivedi een landelijk opererende organisatie voor het melden van verloren en/of gevonden dieren. Alleen heeft deze organisatie zelf geen mogelijkheden om de gevonden dieren te transporteren of op te vangen. Door deze steeds weer terugkerende probleem van het plaatsen van de dieren bij de asiels, is ook de wens ontstaan voor een professioneel opererende dierenambulance.

Steun
Voorlopig heeft Huisdier-Service Altena zich bereid verklaard de bedrijfsauto tegen kostprijs in te zetten als dierenambulance. Daarnaast is de Dierenambulance Altena voor de financiering afhankelijk van de Sponsors en Donateurs.

Wie de stichting steunen wil, kan dat doen via Rabobank 1574.39.895. Alle steun hoe klein dan ook is welkom.

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.