vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Zorgen over nieuwbouw Uivernest

31 januari 2014 (door WerkendamNet)

HANK - Na gesprekken met enkele verenigingen in Hank maakt de PvdA / Progressief Altena  zich ernstig zorgen over ontwikkelingen rond de nieuwbouw van ‘t  Uivernest in diezelfde plaats.

In juni/juli gaat het huidige gebouw tegen de vlakte terwijl een onderkomen voor de huidige gebruikers vanaf dat moment, naar het zich laat aan zien, nog niet geregeld is. Maar ook als er straks een prachtig nieuw dorpshuis staat, vraagt de PvdA / Progressief Altena zich af of het allemaal goed gaat. De beheersvorm zal hoogstwaarschijnlijk wijzigen en de omzet zal aanzienlijk omhoog moeten wil het geheel rendabel zijn, meent de partij.

Leegstand
Onduidelijk is wie die hogere kosten voor zijn rekening gaat nemen. In het huidige Uivernest betalen verenigingen geen huur. Datzelfde geldt voor de extra kosten die verenigingen maken in de periode dat ze noch in het oude, noch in het nieuwe Uivernest terecht kunnen. Bovendien zal het mede van de mogelijkheden en prijzen in het nieuwe Uivernest afhangen of de huidige gebruikers er wel terug zullen keren. Wellicht zitten de gebruikers vanaf medio juni elders wel veel beter onder dak en staat er straks een Uivernest met lege zalen en lege opslagruimten, vreest de partij.

De PvdA vond de signalen die zij opving zo zorgelijk dat er vragen gesteld zijn aan het college van B&W over deze kwestie.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.