donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Gezelligheid troef bij ouder-kind-toernooi

30 januari 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Op 20 januari 2014 konden alle jeugdleden van BC Aalburg aan een supergezellig ouder-kind toernooi meedoen, samen met hun vader of moeder, of met bijvoorbeeld hun opa, oma, oom of tante, buurman of -vrouw, of vriend/vriendin. Iedereen speelde samen een aantal wedstrijden tegen andere jeugdleden met hun introducés. De wedstrijden werden in toernooivorm gegoten en er waren ook kleine prijsjes te winnen, maar plezier en gezelligheid stonden voorop.

OImdat er niet genoeg banen beschikbaar waren om iedereen tegelijk te laten spelen, moest er een verdeling qua wedstrijden worden gemaakt. Dus begonnen de wedstrijden van de spelers uit de zaterdagochtendgroep om 18.30 uur, en die van de spelers uit de maandagavondgroep om 19.45 uur. En het was natuurlijk hartstikke gezellig dat mensen vroeger kwamen of langer bleven om hun clubgenoten aan te moedigen!

Vijf minuten
De dertien teams in de eerste groep speelden wedstrijdjes van telkens vijf minuten, waarna elk duo weer tegenover een andere tegenstander kwam te staan, of een ronde mocht uitrusten voor de volgende partij. In totaal werden in deze groep acht rondes gespeeld. De tweede groep was met 8 teams iets minder druk, waardoor alle spelers na iedere ronde meteen weer aan de bak konden. De eindstand in deze groep werd daarom beslist in vier rondes van elk acht minuten, plus een finale.

In de eerste groep hadden Dante en haar moeder Nicole, zowel als Naomi en haar zus Sifra vier wedstrijden gewonnen en één gelijk gespeeld. Zij deelden daarmee de eerste plaats. De derde prijs was voor Sebastian en zijn vader Marco.

Prijs
In de tweede groep had Priscilla gezellig haar beide ouders meegebracht. Zij speelde zelf met haar vader Ari, en haar moeder Nel vormde ter plekke een team met trainer Lody. Het samenspel van Priscilla en Ari bleek hen op het eind van het toernooi een derde prijs te hebben opgeleverd. Nel en Lody brachten het tot de finale, waarin Lennard en Marije uiteindelijk de eerste prijs veroverden. Omdat het team Nel en Lody buiten mededinging meespeelde, werd hun prijs uitgereikt aan het team dat tijdens het toernooi de meeste progressie maakte: Onno en zijn zusje Kiki.

Lees meer over:

toernooi bc aalburg badminton
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.