donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

CDA fracties bezoeken bedrijven in de regio

29 januari 2014 (door WerkendamNet)

ALTENA – De drie CDA fracties in Werkendam, Aalburg en Woudrichem gaan vrijdag 31 januari van 10.00-15.00 uur op bezoek bij orchideeënkwekerij Butterfly Orchids in Andel, Kwetters eieren in Veen en het Biesboschmuseum in Werkendam.

Orchideeënkwekerij Butterfly Orchids van de familie Van Giessen in Andel is een innovatief bedrijf. Met de restwarmte van het bedrijf wordt straks het zwembad Aqua Altena verwarmd dat aan de overzijde van de Middenweg ligt. Daarmee investeert het bedrijf eveneens in duurzaamheid.  
 
Kwetters in Veen begon als klein familiebedrijf, maar is in meer dan zestig jaar uitgegroeid tot één van de grootste leveranciers van eieren in Europa. Tot haar klanten behoren zowel de grote supermarktorganisaties als industriële bedrijven. Met een passie voor eieren en aandacht voor kwaliteit en innovatie wil Kwetters ook de komende jaren verder groeien.
 
Het Biesbosch MuseumEiland grijpt de ontpoldering van de Noordwaard aan om het museum grondig te verbouwen en uit te breiden. Daarvoor ontving ze van de provincie Brabant een subsidie van drie miljoen in het kader van stimulering van de lokale economie. De verbouwing start in 2014 en moet voorjaar 2015 gereed zijn. Niet alleen tijdens de verbouwing wordt werkgelegenheid geschapen, maar ook daarna door toename van het bezoekersaantal tot ca. 50.000 per jaar. Tevens wordt de horeca bij het museum uitgebreid. Door het bijzondere ontwerp van het museum op een eiland en straks de inrichting van een recreatiepoort in de Noordwaard wordt de lokale werkgelegenheid gestimuleerd. Recreatie/toerisme wordt zo de nieuwe economische drager na het wegvallen van werkgelegenheid in de agrarische sector in het gebied.
 
Spil
Eén van de zeven principes van het CDA is de ‘eerlijke economie’, waar werken loont en waar kleine ondernemers net zo worden gesteund en gewaardeerd als de internationale bedrijven. Het MKB is de grootste groep in het bedrijfsleven (90%) en de spil van onze economie, maar wordt hard getroffen door de lastenverhogingen van het kabinet. De overheid moet volgens het CDA juist zorgen voor minder regels en minder belastingen. Dan krijgt de lokale economie de kans om te groeien. Dit zorgt voor meer werkgelegenheid. Een van de manier om het regionale MKB te steunen is het plafond voor aanbestedingen te verhogen naar 1 miljoen euro voor diensten en leveringen. Overheidsinstellingen moeten tenminste 50% aanbesteden bij lokaal MKB.
 

Lees meer over:

werkbezoek CDA
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.