donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Biesboschmuseum wordt Biesbosch MuseumEiland

29 januari 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De naam Biesbosch Museum wordt gewijzigd in Biesbosch MuseumEiland. De naamsverandering maakt deel uit van een ingrijpende verandering die het museum en de directe omgeving zullen ondergaan naar opzet en uitvoering.

Op 15 november 2013 heeft Proviciale Staten van de provincie Noord Brabant de begroting voor 2014 goedgekeurd. In deze begroting is € 3 miljoen vrijgemaakt voor de uitbreiding en herinrichting van het Biesbosch Museum om daarmee het Biesbosch MuseumEiland te realiseren.
De combinatie Noordwaard was al in oktober begonnen met de voorbereidende werkzaamheden om te komen tot de realisatie van het MuseumEiland. Dit begint nu duidelijk vorm te krijgen nu de eerste contouren van het eiland zichtbaar zijn.

Naast de uitbreiding van het museum met 1.000 m2 is het de bedoeling dat op het Biesbosch MuseumEiland een zoetwatergetijdenpark ingericht wordt. Het eiland wordt vergraven tot een ondiepe kreek en omringd door een “dijk” met een verhard pad. Het pad ligt op 2m +NAP. Het biedt zicht op het eiland dat onder invloed van de wisselende waterstanden telkens van gedaante verandert.

Bij het museum wordt op dit moment al volop aan deze veranderingen gewerkt. De tijdelijke wegomlegging bij het museum was er al, maar in januari is men begonnen met de eerste aanzet voor de bouw van de bruggen die straks het MuseumEiland met de vaste wal moeten verbinden. De palen hiervoor zijn geheid, de koppen gesneld en men is nu bezig met het vlechten van het staal voor de constructie waarop straks de bruggen rusten. Binnenkort zal aan de westkant van het museum ook weer grond gewonnen gaat worden.

Website
Vanaf 1 februari komt ook de nieuwe website in de lucht: www.biesboschmuseumeiland.nl en wijzigen ook de bestaande emailadressen eindigend op biesboschmuseum.nl naar biesboschmuseumeiland.nl

Nadat in 2013 de nieuwe huisstijl voor het Biesbosch MuseumEiland werd goedgekeurd, ging een werkgroepje spoorslags aan de gang met de nieuwe website. Het Biesboschmuseum laat weten: 'Het resultaat is dat er nu een geheel vernieuwde en verjongde website gaat komen. Een site waarbij wij soms kleine sprongetjes moeten maken, omdat alles wat wij graag zouden willen vertellen nog niet concreet is. Ons advies bekijk hem; je zult versteld staan.'

Op de nieuwe website start het Biesbosch MuseumEiland ook met een eigen webwinkel. 'Wij gaan een zestal van de meest verkochte boeken op de site aanbieden. Het blijft daar even bij, maar de bedoeling is dat in de toekomst een groter en uitgebreider assortiment opgenomen gaat worden.'

(Foto Biesboschmuseum)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.