maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

Schade oud en nieuw Aalburg minder dan vorig jaar

28 januari 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - De schade veroorzaakt aan gemeente-eigendommen tijdens de jaarwisseling zijn dit jaar in Aalburg aanzienlijk lager ten opzichte van vorig jaar. Dat blijkt uit het overzicht dat de gemeente Aalburg heeft gepubliceerd. Was er dit jaar sprake van een schadebedrag van gezamenlijk € 13.000. Vorig jaar was dit bedrag aanzienlijk hoger, namelijk € 30.000.

De gemeente Aalburg heeft in het overzicht onderscheid gemaakt tussen schade tijdens oud en nieuw en schade veroorzaakt in de aanloop van oud en nieuw. In het overzicht is tevens opgenomen schade veroorzaakt aan het wegdek ten gevolge van branden. Dit bedrag is ten opzichte van vorig jaar niet veel anders.

Wie het overzicht bekijkt ziet dat in Broek en Drongelen geen schade is veroorzaakt. De teller staat daar op nul euro. Wijk en Aalburg en Veen spannen de kroon met 6.600 en 25.000 euro.

Regulier onderhoud
De gemeente laat weten: 'Het daarvoor opgenomen bedrag van € 31.000 is berekend aan de hand van de kosten wanneer het wegdek direct hersteld moet worden. In de praktijk zal waar mogelijk de herstelwerkzaamheden worden meegenomen met het reguliere wegonderhoud, waardoor dit schadebedrag naar verwachting in werkelijkheid aanzienlijk lager zal uitvallen.'

Geflatteerd
Niet meegenomen in de cijfers zijn de kosten van brandweer, poltie, hulpverlening et cetera. Kortom, de inzet tijdens de rellen in Veen. Als dergelijke bedragen worden meegerekend, zal de schade aanzienlijk hoger uitvallen. Gesproken wordt over een half miljoen en meer. De cijfers van de gemeente zijn zo bezien wel geflatteerd. Temeer als Aalburg zegt dat 'dit schadebedrag naar verwachting in werkelijkheid aanzienlijk lager zal uitvallen.'

Wie het volledige overzicht, dat per kostenpost is uitgesplitst, wil bekijken klikt hier...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.