maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

ChristenUnie voor HOED in Hank

28 januari 2014 (door WerkendamNet)

HANK - De ChristenUnie Werkendam laat via een blog op haar site weten voor  het starten van een bestemmingsplanprocedure voor het ontwerp van een HOED (huisartsen-onder-één-dak) met seniorenappartementen aan Buitendijk 35 te Hank.

De partij geeft hiervoor een drietal redenen op: 'De HOED met seniorenappartement komt in plaats van de Kelder; daarmee vervalt de zware horecabestemming op dit adres en de overlast die dit met zich meebrengt, er bestaat behoefte aan een HOED, met ondermeer een huisarts, een apotheek en een fysiotherapeut, er bestaat behoeft aan seniorenwoningen.'

De omwoners hadden een aantal bezwaren, zoals het uitzicht, schaduwval en parkeerruimte. Er zijn drie overlegrondes met de bewoners en de initiatiefnemer van het bouwplan geweest. De initiatiefnemer heeft wat de ChristenUnie betreft goed naar de bezwaren geluisterd: er is in de plannen een hele verdieping van het gebouw verwijderd, zodat het nu 24 in plaats van 31 appartementen heeft. Ook de kap is minder hoog, waardoor de hoogte van het gebouw nu tien meter is, in plaats van de zestien meter van het oorspronkelijke bouwplan.

Steekhoudend
De ChristenUnie vindt de drie argumenten die de gemeente hanteert steekhoudend. Meer aanpassingen zouden de uitvoering van het project in gevaar brengen, meent men. 'Het is vervelend voor enkele omwonenden dat hun woonomgeving wordt aangetast, zij hebben uiteraard de gelegenheid in de bestemmingplanprocedure hun bezwaren (nogmaals) kenbaar te maken.'

De partij noteert blij te zijn dat er nu eindelijk duidelijkheid bestaat over de ontwikkeling van het plan. En het bestemmingplan staat alleen een gezondheidscentrum en woningen toe en geen andere bestemmingen. Het ontwerp is zodanig, dat het gebouw vergeleken met de grootte niet massaal overkomt. De initiatiefnemer heeft aangegeven dat er genoeg interesse is voor zowel de praktijkruimten als de appartementen. 'Het belooft zeker een aanwinst voor Hank te worden,' besluit de ChristenUnie.

 

Lees meer over:

Christenunie politiek hank HOED
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.