Thursday 23 September 2021

Alles over Altena

Omdenken Live over nieuwjaarsrellen Veen

27 januari 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Op maandag 3 februari wordt er via Omdenken Live nagedacht over de rellen in Veen. Het online programma stelt iedere sessie een probleem centraal. Deze keer is het onderwerp de nieuwjaarsrellen in Veen.

Omdenken noteert: 'Samen met jullie zullen we dit probleem ontleden en omdenken. We vroegen jullie vorige week om input voor onze volgende Omdenken Live sessie. Bedankt voor jullie bijdragen! We hebben uiteindelijk gekozen voor de nieuwjaarsrellen in Veen.'

De site vervolgt: 'De jaarwisseling loopt daar al jaren volledig uit de hand. Jongeren uit dit Brabantse dorp steken ieder jaar weer auto’s in de brand en laten zich niet stoppen door de politie, brandweer of ME. Afgelopen 31 december liep het zo erg uit de hand dat er honderd mensen gearresteerd werden omdat ze agenten met flessen en zwaar vuurwerk bekogelden toen die de brandweer wilden beschermen bij het blussen van een autobrand. Al jaren proberen de autoriteiten hier iets aan te doen, maar tot nu toe werkt alles averechts. Burgemeester Buijserd (Naterop - red. Aalburg.net.) is zelfs bedreigd nadat hij had aangekondigd dat hij zwaar op zou treden tegen de vreugdevuren.
 
Wat nu? Kunnen we dit omdenken? Wat moet de gemeente Veen volgens jullie doen? Deel hieronder alvast jouw omdenkers met ons. Tijdens de Omdenken Live sessie zal Berthold vervolgens samen met jullie de inzendingen behandelen en denken we het probleem samen om.'
 
Theater
Omdenken toert ook door het land met theatershows: 'Voor de pessimist is het glas half leeg, voor de optimist halfvol. Omdenken gaat uit van een derde benadering: waar is de kraan?' Het programma is de ultieme mix van cabaret, lezing, theater en workshop. De show wordt verzorgd door Berthold Gunster en acteur Tim Winkel.
 
www.omdenken.nl

Lees meer over:

rellen veen Omdenken live sessie
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.