donderdag 25 april 2024

Forse tijdsverbeteringen voor jeugd ZVDO’74

27 januari 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Tijdens de speedowedstrijden in Roosendaal hebben enkele jeugdzwemmers zich van hun beste kant laten zien. Tijdens deze wedstrijd werden er vele tijden scherper gesteld, werden er diverse limieten voor de Brabantse Kampioenschappen behaald en werden er ook nog twee medailles binnen gehaald.

De medailles kwamen op naam van Quinty de Jong en Damian van Andel. Quinty pakte zilver op de 100m wisselslag en verbeterde haar inschrijftijd met 27 seconden. Damian wist op dezelfde afstand zijn tijd met 2 seconden aan te scherpen. Op de 400meter vrije slag mocht hij plaatsnemen op het ereschavot. Met een pr van 27 seconden werd hij derde. Voor Mitchell van der Mooren was het de eerste keer dat hij de 400m vrije slag zwom. Hij deed dit zeker niet onverdienstelijk en wist een keurige tijd neer te zetten.

Tijdsverbetering
Marit Westerlaken wist zich op zowel de 200m wisselslag als de 200m vrije slag te plaatsen voor de Brabantse Kampioenschappen. Dit deed ze met tijdsverbeteringen van respectievelijk 14 en 7 seconden. Danine Besselink wist de grootste tijdsverbeteringen te noteren. Op de 200m wisselslag gingen 21 seconden af en op de 200m vrije slag zelfs 30!

Over twee weken verschijnen de masters weer aan de start bij de eerste masterwedstrijd van het seizoen. Deze wedstrijd zal worden gezwommen in Gorinchem.