woensdag 19 januari 2022

Alles over Altena

Jongerencentrum De Pomp opent jacht op muzikaal talent

27 januari 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Op zaterdag 15 februari is de eerste voorronde van een nieuwe reeks avonden in jongerencentrum De Pomp in Almkerk. Precies 4 en 8 weken later zijn de volgende rondes van deze Pomp Podium Award en met de winnaars van de drie voorrondes wordt deze muzikale talentenjacht afgesloten op zaterdag 17 mei.

De leeftijdsgrens voor de deelnemers ligt tussen de 12 en 35 jaar en de jury zal worden voorgezeten door Lennie van Zandwijk.

”Er is onder jongeren muzikaal talent genoeg in Altena” stelt Harmen van den Herik, voorzitter van de werkgroep van De Pomp. ”Ons jongerencentrum is een hele gave plek voor jong of beginnend talent. Het is ten eerste een klein podium waarbij wij als organisatie er zeker niet op uit zijn om iemand af te kraken. Ten tweede is het een podium waar je misschien ook wel wat kunt leren. De jury bestaat uit onder andere Lennie van Zandwijk, maar ook de andere leden hebben hun muzikale sporen verdiend, studeren muziek of zijn op een andere manier actief in de muziek. Het lijkt mij erg leuk en leerzaam voor iedereen - ook de bezoekers!”

Gezellig
Toen Lennie van Zandwijk (bekend van The Voice of Holland) gevraagd werd of zij een muzikale talentenjacht in De Pomp mede wilde initiëren, hoefde zij er nauwelijks over na te denken. Zelf ervaart ze De Pomp als een gezellig jeugdhonk waar iedereen zichzelf kan zijn en waar ook gekeken wordt naar wat iemand waard is en niet hoe je iemand in een hoekje kan drukken. Deze insteek, haar eigen muzikaliteit en de ervaringen bij haar deelname aan The Voice waren voor haar meer dan voldoende redenen om vol enthousiasme in de organisatie te stappen.

Deelnemers kunnen solisten zijn op het gebied van zang, gitaar, piano, harp enzovoort, maar ook (kleine) bands of mini-koren kunnen meedoen aan de Pomp Podium Award. Een optreden beslaat ongeveer 5 minuten en er is per avond ruimte voor maximaal 8 optredens. Opgave kan gedaan worden via de site van De Pomp: www.depomp.com Ook vragen kunnen hier gesteld worden en op deze site staat meer informatie en antwoorden op veel gestelde vragen.

De organisatie roept alle jonge muzikale talenten dringend op zich aan te melden en, als ze zich hebben opgegeven, te gaan werken aan een eigen fanclub.

(Foto: Medewerkers van De Pomp met Lennie van Zandwijk - rechts achter.)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.