vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

CDA heeft verkiezingsprogramma klaar

25 januari 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Het CDA Aalburg heeft haar verkiezingsprogramma voor de komende vier jaar vastgesteld. In tien stappen behandelt het programma belangrijke partijthema’s zoals zorg, wonen, veiligheid, leefbaarheid van de Aalburgse dorpen, duurzaamheid en de samenwerking in Altena. Het programma sluit af met tien concrete speerpunten die de partij sowieso wil realiseren.

Een voorbeeld hiervan is een oplossing voor het ruimtegebrek van Wilhelmina’26 en NOAD ’32. Het CDA gaat hier bij voorkeur voor een gezamenlijke binnendijkse locatie. Arno Bouman, lijsttrekker bij de komende verkiezingen is blij met het programma. 'Het is het resultaat van gesprekken die we hebben gehad met verschillende belangengroepen en onze leden. We willen graag de lijn voortzetten die we de afgelopen acht jaar in Aalburg hebben
neergezet. Er zijn veel zaken gerealiseerd waar we met trots op terugkijken maar er blijft nog genoeg werk aan de winkel.' 

Kracht
Centraal in het programma staat dat het CDA de kracht van de Aalburgse samenleving blijvend wil versterken en benutten. Dorpsraden zijn hierbij een belangrijke partner. De titel van het programma luidt dan ook “Samen kunnen we meer”.  De komende periode zal de gemeente voor verschillende zorgtaken verantwoordelijk worden. Het CDA wil graag dat dit zo lokaal mogelijk wordt geregeld. Regionaal wat moet, lokaal wat kan. Verenigingen kunnen blijvend rekenen op de warme steun van het CDA. Subsidies blijven minimaal in stand. Wel wordt hier dan een tegenprestatie voor verwacht. Dat kan variëren van sportende jeugd tot het oppakken van sociale verantwoordelijkheden. Hier liggen dus juist kansen voor de (sport)verenigingen, aldus Bouman.

Faciliteren
Aalburg is een sociale en ondernemende gemeente en dat wil het CDA graag zo houden. Daar waar mogelijk zal de gemeente dit moeten faciliteren. Dit kan onder andere door het mobiliseren van de eigen kracht van mensen, moderne bedrijventerreinen, opdrachten gunnen aan lokale ondernemers en het scheppen van mogelijkheden voor agrariërs om hun bedrijven toekomstbestendig te maken. Het CDA heeft veel vertrouwen in Aalburg maar denkt tegelijkertijd dat een meer structurele samenwerking in het Land van Heusden en Altena voor de toekomst noodzakelijk is. Dit met behoud van de identiteit van de dorpen en zonder de bouw van een nieuw gemeentehuis. Er worden steeds meer taken vanuit de hogere overheden overgeheveld naar de gemeente. 'Een kleine gemeente als Aalburg moet zich daarop voorbereiden. In de grotere samenwerkingsverbanden kunnen we als één Altena-gemeente aan invloed winnen. Daarnaast zien we dat verschillende organisaties zoals scholen, woningcoöperaties en ondernemers zich in Altena verband hebben georganiseerd. Dat hebben ze niet zomaar gedaan', besluit de kersverse CDA-leider.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.