vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Waterschap Rivierenland wijzigt beperkingen rond dijken

24 januari 2014 (door AalburgNet)

ALTENA - Waterschap Rivierenland wil nieuwe leggers (kaartenboeken) vaststellen van de primaire waterkeringen en heeft daarvoor de vaststellingsprocedure gestart, waarbij de legger ter inzage ligt bij het waterschap te Tiel en daarnaast digitaal in te zien is.

Digitale verwijzingen naar de kaarten zijn te vinden op de website van het waterschap en van de gemeente Werkendam. Zienswijzen kunnen ingediend worden bij het waterschap Rivierenland te Tiel onder vermelding van zaaknummer 201312204. 

De beschermingszones van de waterkering wijzigen en in de legger worden een profiel van vrije ruimte en een bouwgrens opgenomen. Dit zorgt voor wijzigingen in de opgelegde publiekrechtelijke beperkingen op en rond de waterkering. In sommige gevallen worden deze minder zwaar en in andere gevallen juist zwaarder. Voor de eigenaren, bewoners en bedrijven aan de dijken die als primaire waterkering dienen wordt geadviseerd kennis te nemen van deze leggerwijziging. 

Wie meer wil weten over de leggerwijziging kan contact opnemen met Waterschap Rivierenland via telefoonnummer 0344-649090. 

Link naar publicatie waterschap:
 

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.