vrijdag 12 augustus 2022

Alles over Altena

HAK gaat voor Hollandse pot

23 januari 2014 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - Hak uit Giessen gaat in de communicatie meer de nadruk leggen op smaak. Nederlanders weten na een kwart eeuw reclamespotjes met Martine Bijl inmiddels wel dat de groenten van Hak `vers van het Hollandse land` komen. Over smaak werd in de commercials niet gesproken en daar wil Timo Hoogeboom, sinds anderhalf jaar directeur bij Hak, nu verandering in brengen.

Hoogeboom wil volgens eigen zeggen de Hollandse maaltijd verheerlijken. Kooktijdschriften staan vol met allerlei buitenlandse recepten, terwijl in de Nederlandse huishoudens nog altijd drie keer per week `aardappelen, groenten, vlees` op het menu staat. In deze markt ziet Hoogeboom volop kansen voor de producten van Hak. Met een verdubbeling van het marketingbudget wordt onder andere de slogan `Woensdag Hakdag` uitgedragen. Bekende Nederlanders worden ingezet die vanaf het land over hun favoriete Hak-product vertellen.

Simpel
Ook qua doelstellingen wil Hoogeboom het simpel houden. Hij spreekt niet van een verdubbeling van de omzet de komende vijf jaar, maar hij wil dat Nederlanders niet één maar twee keer per maand Hak op tafel zetten. Verder zint hij op groei in het noordwesten van Duitsland, waar ze gek zijn op rode kool en waar Hak nu al 15% van de omzet realiseert. Ten slotte gaat Hak door te innoveren de concurrentie met verse groenten aan. (ProfNews)

Lees meer over:

Giessen hak
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.