zaterdag 13 augustus 2022

Alles over Altena

Nathalspolder wordt ecologisch ingericht

22 januari 2014 (door WerkendamNet)

HANK - Waterschap Rivierenland is op dit moment bezig met de herinrichting van de Nathalspolder in Hank. Naast het verleggen van bestaande sloten wordt een stapsteen aangelegd dat onderdeel uitmaakt van de ecologische verbindingszone tussen de Bleeke Kil en de Kornsche Boezem.

Stapstenen zijn kleine vlakvormige landschapselementen met een oppervlakte van 1 tot 5 hectare. Het zijn als het ware kleine leefgebieden die dienen als een rustplaats voor dieren die de ene polder met de andere verbinden. De stapstenen zijn ingericht met elementen als een bosschage, een poel, grasland of een moeras.

De planning is dat Waterschap Rivierenland de polder eind januari 2014 gereed heeft.

(Foto Waterschap Rivierenland)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.