donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

ZVDO’74 verpulvert score vorig seizoen

21 januari 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - In Papendrecht stond afgelopen weekend de derde ronde van de landelijke C-competitie op het programma. De eerste twee rondes waren voor ZVDO’74 prima verlopen. Ook tijdens andere wedstrijden lieten de zwemmers zien gemotiveerd te zijn en in goede vorm te verkeren. Tijdens deze ronde bleek dat niet anders te zijn. Met 39 nieuwe persoonlijke records en een eindscore die ruim 100 seconden sneller was dan vorig seizoen blijft de ploeg goed meedraaien in de C klasse.

Meteen in het eerste programma pakt werd er een clubrecord verbroken. Op de 4x200m vrije slag zwommen Kelly Hoegee, Renske den Dekker, Anouck Oppenhuizen en Petri Velthuis naar een uitstekende eindtijd. Petri Velthuis wist vervolgens ook op de 200meter rugslag het clubrecord bij de dames aan te scherpen. Daarnaast leverde ook de 200m schoolslag ook nog een flinke tijdsverbetering op. Kelly Hoegee wist op deze afstand ook een mooi persoonlijk record te noteren. Anouck verraste met een uitstekende tijd op de 100m vlinderslag waarmee ze in mei van start mag gaan bij de Brabantse kampioenschappen (BZK). Ook Renske mag zich op gaan maken voor dit toernooi. Op de 200m wisselslag wist ze haar tijd flink aan te scherpen.

Grens
Bram van Bergeijk doorbrak vorige week voor het eerst de magische grens van 1 minuut op de 100m vrije slag. Helaas werd hij gediskwalificeerd door een slechte start. Ondanks een sterk tweede deel van zijn race wist hij nu niet onder de minuut te gaan. Op de 200meter wisselslag was hij wel zeer succesvol met een flink pr waardoor ook hij zich plaatste voor de BZK. Ook Sven Westerlaken wist zich op deze afstand te verbeteren. Jeffrey van der Mooren, Frank Hartman en Mike Klip noteerden naast de 200meter wisselslag nog tijdsverbeteringen  op de 100meter vrije slag.

Ook de jongste zwemmers wisten enkele goede tijden te noteren. Marit Westerlaken wist zich te verbeteren op de 50meter rugslag en de 100m schoolslag. Ook Danine Besselink en Shifra van Houwelingen verbeterden hun tijden op deze afstand. Geert van der Garde, Damian van Andel en Gert-Jan van Mersbergen maken goede stappen de laatste tijd. Ook bij deze wedstrijd kwam dat weer naar voren met prima tijden op de op de 50meter rugslag en de 100m schoolslag.

Een van de grootste tijdsverbeteringen kwam op naam van Benjamin van Leeuwen. Zowel op de 100m rugslag als de 100m schoolslag verbeterde hij zijn tijden met ruim 7 seconden. Ook Yulian Oppenhuizen, Jetse Brienen en Harber den Hartog verbeterden zichzelf op de 100m schooslag.  

Bij de meisjes zorgde Tessa den Dekker (200m wisselslag), Natasja van Eldik (100m rugslag), Anne de Fijter (100m vlinderslag, 200m wisselslag), Berdine den Hartog (100m vlinderslag, 200m wisselslag) en  Marlies van Rijswijk (100m vrije slag) voor de punten.

Bij de oudste deelnemers waren er diverse opvallende prestaties te vinden. Zo verbeterde Jan Willem Vaneker zich op de 100m vlinderslag. Bastiaan van Muyden verbeterde zich op zowel de 200m wisselslag als de 100m vlinderslag. Diandra van Houwelingen zwom een kleine pr op de 100m vrije slag. Op deze afstand naderde Wim Crielaard ook zijn beste tijd ooit. Op de 200m schoolslag benaderde Erik den Dekker zijn snelste tijd ooit. Ook Arnold Bok, Gert Jan den Dekker, Peter Brienen en Wim Vos kwamen op hun afstanden prima voor de dag.

Vuurwerk
De afsluitende estafettes leverde weer het nodige vuurwerk op. Yulian, Mike, Sven en Bram wisten hun inschrijftijd op de 4x100m wisselslag flink aan te scherpen en finishte ruim voor de andere ploegen. Op de 4x50m vrije slag probeerde Tessa, Marit, Natasja en Kirsten hun directe tegenstander in een rechtstreeks duel te verslaan. Helaas kwamen de dames net te kort.

De komende dagen worden alle standen doorgegeven en wordt duidelijk of ZVDO’74 zich handhaaft op de huidige twaalfde plaats of misschien zelfs een plek weet te stijgen.

Lees meer over:

zwemmen ZVDO'74 records
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.