vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Recreatiepoort Werkendam zoekt creatieve marktpartij

20 januari 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De gemeente Werkendam zoekt een geschikte marktpartij die een onderdeel van de Noordwaard gaat ontwikkelen en exploiteren als recreatiegebied. Hiervoor start in februari een Europees Aanbestedingstraject. De gemeente gaat op zoek naar een marktpartij die met name in staat is om op een creatieve en passende manier voorzieningen in de Recreatiepoort te realiseren.

De Recreatiepoort Werkendam is een gebied van circa 80 hectare aan de westzijde van het dorp Werkendam. De poort is onderdeel van de Noordwaard en wordt door Rijkswaterstaat ingericht als een parkachtig waterlandschap met eilanden, kreekjes, bruggen en waterpartijen.

Programma
Er ligt geen kant-en-klaar plan. Bij dit unieke project wil de gemeente juist de kennis en kunde van de markt inzetten om een optimaal resultaat te bereiken.

Er mag een breed programma gerealiseerd worden, bestaande uit een jachthaven, recreatiewoningen (al dan niet drijvend), horeca, een groepsaccommodatie en diverse dagrecreatieve voorzieningen. Dit alles in de sfeer en beleving van de Biesbosch.

Volgens planning wordt  uiterlijk 2017 gestart met de aanleg.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.