woensdag 19 januari 2022

Alles over Altena

Almkerks Ensemble Cantica naar Engeland

20 januari 2014 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Na de Lessons and Carols die in december in Almkerk uitgevoerd werden, wordt er door Vocaal Ensemble Cantica nu volop gerepeteerd voor de uitvoering van een Evensong, een gezongen Engels avondgebed. Voor de passietijd staat er een mooi werk van Liszt op het programma, de Via Crucis.  Het Ensemble trekt daartoe de regio in voor optredens in Alblasserdam en Papendrecht. Ook Engeland staat op de rol.

Bij deze Passie-uitvoeringen worden beelden vertoond van de lijdensstaties van Jan Toorop. Deze schilderijen geven met de muziek samen een indringende beleving van het lijden van Christus.

Engeland
Voor mensen die belangstelling hebben om mee te zingen is het nu ook een goed moment om in te stappen, want binnenkort beginnen de voorbereidingen voor een koorreis naar Engeland. In februari 2015 zal Cantica een tweetal diensten in de kathedraal van St. Albans verzorgen en daarvoor wordt weer nieuw repertoire ingestudeerd.

Het Vocaal Ensemble Cantica, opgericht in oktober 1988, bestaat uit twintig leden afkomstig uit de regio en staat onder leiding van Henk van Andel. Het repertoire bestaat voornamelijk uit religieuze werken uit de gehele muziekgeschiedenis, a capella, zowel als met instrumentale begeleiding. Het koor streeft er naar jaarlijks een eigen concert te geven. Daarnaast verleent het op verzoek medewerking aan kerkdiensten.

Voor meer informatie over repetitietijden enzovoorts www.cantica.org.

(Foto Vocaal Ensemble Cantica)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.