vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

BAB dreigt en verwijt college moties niet uit te voeren

17 januari 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Gisteren gaf het college van de gemeente Aalburg een brief uit aan de partijen om een aantal nog liggen moties meer of minder priorieti te geven wat betreft de uitvoering. De gemeente stelt in bedoelde brief een planning voor om een en ander op de rit te zetten. Dit vanwege werk- en tijdsdruk bij de gemeente en de betreffende afdelingen. De fractie van de B.A.B. kan zich op geen enkele wijze vinden in de inhoud van deze brief en mmeent dat het college de moties van de raad niet wil uitvoeren.

Onder de noemer van tijdsdruk worden urgente maatschappelijke problemen op de lange baan geschoven. Opdrachten vanuit de raad worden niet uitgevoerd. Deze vertraging is op geen enkele wijze goedgekeurd door de raad. Deze wijze van besturen zal de B.A.B. nooit goedkeuren, is de stelling.

B.A.B. vervolgt in zijn persreactie: 'De raad heeft niet voor niets het college opgedragen een voorstel in te dienen tot het uitbreiden van de velden bij Noad en Wilhelmina. Deze verenigingen hebben al jaren te maken met een capaciteitsprobleem. Het was daarom goed dat de raad via een motie besloten heeft hier iets aan te doen. Het college weigert deze motie tijdig uit te voeren. Dat is onacceptabel. Door de weigerachtige houding van het college verkeren deze verenigingen nog langer in onduidelijkheid.'
 
Weigeren
Omdat het nieuwe zwembad niet tijdig kan worden geopend, heeft de raad besloten Veldzicht open te houden tot de opening van het nieuwe zwembad. 'Het is onbegrijpelijk dat het college nog steeds geen acties heeft ondernomen om Veldzicht tijdig te openen. Elke dag dat het college wacht, wordt het duurder om Veldzicht te openen. Op 1 mei moeten onze burgers kunnen zwemmen. Het is onmogelijk dat het nieuwe bad op deze dag zijn deuren opent. Zelfs de meest optimistische planning gaat uit van 15 juni. Om op 1 mei te kunnen zwemmen moet het college nu actie ondernemen. Het college weigert dat. Daardoor weigert zij niet alleen een raadsbesluit uit te voeren. Hierdoor laat zij ook haar burgers op het droge staan.'
 
De fractie van de B.A.B. verwacht in februari een voorstel voor het uitbreiden van de capaciteit van Noad en Wilhelmina. Ook verwacht zij een voorstel voor het openen van Veldzicht. Komen die voorstellen er niet, dan heeft dat politieke gevolgen.

Lees meer over:

college BAB motie
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.