Thursday 23 September 2021

Alles over Altena

Makelaar Van Vliet: 'Glasvezel biedt meerwaarde'

17 januari 2014 (door AalburgNet)

VEEN - Makelaar Nico van Vliet, Van Hofstede Makelaardij uit Veen, is stellig in zijn uitspraak: Glasvezel biedt woningen, maar ook bedrijfspanden een meerwaarde. Kennelijk is breedband in zijn ogen een zodanige noodzakelijke kwaliteitsvoorziening die de waarde van onroerend goed doet stijgen op het moment dat deze in een pand aanwezig is. 'Glasvezel zal op termijn een postief effect hebben op de prijzen van huizen en bedrijfspanden.Panden met een aansluiting hebben een streepje voor.''

In een videoboofdschap van Optimaas zet makelaar Nico van Vliet zijn visie uiteen op het nut en de noodzaak van glasvezel in Aalburg. Van Vliet ziet de ontwikkelingen op het gebied van zorg, leren op afstand, beveiliging en vrijetijdsbesteding en thuiswerken. Zaken die allemaal via internet gaan. Dat zal alleen maar toenemen de komende jaren. 'Steeds meer mensen gaan die voorzienigen gebruiken. Er moet steeds meer data worden verstuurd.'

Zakelijk is dat niet anders. Ook hier ziet Van Vliet een duidelijke groei, zeker op het gebied van thuiswerken. 'De afhankelijkheid van snel internet wordt steeds groter. Voor mij als makelaar is het een uitkomst op het gebied van huizen en presentaties die zullen meer en meer virtueel zullen worden. Mensen kunnen op afstand een virtuele rondleiding door een woning maken. Daar zal de koper en verkoper baat bij hebben.'De Veense makelaar ziet glasvezel ook als een goede voorziening voor ouderen die in de toekomst steeds langer thuis zullen moeten blijven wonen. Glasvezel biedt uitstekende communicatiemogelijheden voor ouderen die alleen zijn.'

Kiezen
Van Vliet ziet het burgerinitiatief van Optimaas als een mooie kans een snelle aansluiting te realiseren. Wie weet hoe lang het anders duurt eerdat andere partijen deze mogelijkheden gaan bieden. Het platteland wordt digitaal achterlijk gehouden, bleek uit een eerdere uitzending van NOS Nieuwsuur. Zijn advies daarom: 'Kies voor glasvezel. Kies voor uw uw toekomst en die van uw kinderen.'

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.