Saturday 18 September 2021

Alles over Altena

Optimaas verlengt inschrijftermijn tot eind maart

15 januari 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - Optimaas, het burgerinitiatief dat zich inspant voor een glasvezelnetwerk in héél Aalburg, verlengt de inschrijftermijn tot en met 31 maart 2014.

Al eerder werd bekend dat iedere Aalburger zich langer kon inschrijven, nu hangt er een definitieve datum aan. De oorspronkelijke termijn is verlengd, omdat nog niet iedereen zich heeft kunnen aanmelden, motiveert kwartiermaker Taco van Arkel. Mensen zitten nog met vragen, nog niet iedereen heeft van Optimaas gehoord en weer anderen hadden hun aanmelding laten liggen. ‘En omdat wij graag willen dat iedereen de kans krijgt zich aan te sluiten, hebben wij in overleg met betrokken partijen besloten de termijn met drie maanden te verlengen. Deze kans is echt uniek voor Aalburg. Alle partijen zitten 100% op één lijn. Daarom willen wij dit glasvezelinitiatief echt doorzetten. Bij succes krijgt iedereen, inclusief de bedrijventerreinen en buitengebieden, dan gewoon een aansluiting.’

Niet ontevreden
Geslaagd is Optimaas als ten minste 55% van alle Aalburgers lid wordt. Pas dan de schop definitief de grond in. Op dit moment staat de teller op 20%. De glasvezelkwartiermaker zegt niet ontevreden te zijn met dat percentage. In vergelijk met soortgelijke projecten doet Optimaas het zeker niet slecht. De scores liggen daar na zes weken zeker niet hoger.

Van Arkel enthousiast: ‘Wie mee wil doen met deze unieke kans moet zich echt aansluiten vóór 31 maart 2014. Wie vragen heeft of nog twijfelt, nodigen wij uit langs te komen bij Broodkunst aan de Markt in Wijk en Aalburg. Daar zitten wij iedere dinsdag en zaterdag. Als er een vereniging of een aantal buren is die meer informatie wil, dan komen wij zelf graag langs. Voor mensen die ons een berichtje sturen, of ons bellen, staan wij in de startblokken. ’

Waardevermeerdering woning door glasvezel
Optimaas timmert ook aan de weg met een aantal videoboodschappen. Onderstaand een video waarin makelaar Nico van Vliet (Hofstede Makelaardij uit Veen) zijn visie geeft op het nut en de noodzaak van glasvezel in Aalburg. Zowel privé als zakelijk. Volgens Van Vliet hebben woningen of bedrijfspanden die aangesloten zijn op een glasvezelnetwerk zeker meerwaarde. Zelfs letterlijk.....

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.