woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Aannemerscombinatie dijkverbetering Steurgat-Bergsche Maas bekend

15 januari 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM / REGIO - Op 6 januari 2014 heeft Waterschap Rivierenland opdracht verleend aan aannemerscombinatie Eendracht-Hens om dijkverbetering Steurgat-Bergsche Maas uit te voeren.

Dit project van Waterschap Rivierenland wordt uitgevoerd in de Provincie Noord-Brabant  tussen Werkendam en Hank. Langs het Steurgat is de dijk op verschillende plaatsen niet hoog of niet stabiel genoeg. Daarom verstevigen en verhogen we de dijk op die plaatsen. Dat doen we door het aanbrengen van grond of damwanden. Recreatie krijgt ook een plek: op de nieuwe dijk wordt een verhard onderhoudspad aangelegd  waarop gefietst kan worden. Daarnaast wordt de buitendijkse natuur versterkt en beter leefbaar gemaakt. De werkzaamheden starten voorjaar 2014 en duren tot halverwege 2015. Eendracht BV uit Werkendam werkt in dit project samen met Hens NV uit België.

Kijk voor meer informatie op de website “Dijkverbetering Steurgat-Bergsche Maas

Ruimte voor de Rivier
Dijkverbetering Steurgat - Bergsche Maas is één van de meer dan 30 maatregelen uit het programma Ruimte voor de Rivier. In dit programma werken regionale overheden en het rijk samen om het rivierengebied beter te beschermen tegen overstromingen. De rivier krijgt meer ruimte. Tegelijkertijd wordt gewerkt aan het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit: het rivierengebied moet er in economisch, ecologisch en landschappelijk opzicht beter van worden.

Waterschap Rivierenland
Het stuk Nederland tussen de grote rivieren vanaf de Duitse grens tot aan Dordrecht. Dat is het rivierengebied waarin Waterschap Rivierenland werkt aan veilige dijken, een goed waterbeheer en het zuiveren van rioolwater. 

Lees meer over:

waterschap dijken Maas steurgat
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.