donderdag 28 oktober 2021

Alles over Altena

Actie kerken brengt ruim 3200 euro op

15 januari 2014 (door WoudrichemNet)

ANDEL - De actie WE4Kenya Farm, georganiseerd door de zendingscommissies van de gezamenlijke kerken in Andel, heeft in totaal € 3228,62 opgebracht. De opbrengst is bestemd voor het landbouwproject van Wilson en Evelien Kishil in Kenia.
                                  
Inmiddels hebben zij in het voorbije jaar een start gemaakt met het WE4Kenya. In hun nieuwsbrief van januari 2014 is onder andere te lezen hoe de gemaakte planningen voor het WE4Kenya er uit gaan zien. “Samen met de studenten (uit Nederland) en lokale bouwlieden zal Wilson het eerste gastenverblijf gaan bouwen. In deze tijd wordt ook de waterput op het stuk landbouw grond afgemaakt en als dat klaar is zullen we met de landbouw beginnen,' laat de ZWO-groep van de Gereformeerde kerk uit Andel weten namens het zendingsinitiatief. 'We gaan de komende tijd ervaring opdoen met het verbouwen van groenten en fruit, die daar momenteel in de omgeving nog niet verbouwd worden. Zodra dit goed verloopt, zullen we onze kennis overdragen aan de lokale boeren. Samen met hen willen we de hotels in de omgeving gaan voorzien van verse producten.' In februari gaat men een kippenstal bouwen voor 200 legkippen. Deze legkippenboerderij zal gaan dienen als modelboerderij en trainingscentrum voor de lokale mensen zodat zij ook kunnen leren.

Meer over het project op www.we4kenya.com

(Wilson in de waterput - Foto we4kenya)
 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.