donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Zwemmers ZVDO’74 onderstrepen goede vorm met succesvol optreden

14 januari 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - EINDHOVEN: In Eindhoven stonden afgelopen weekend de Brabantse Winterkampioenschappen (BWK) op het programma. Dit jaar had ZVDO’74 slechts acht deelnemers. Deze acht zwemmers gingen diverse keren van start en konden zeer tevreden terugkijken. Naast de vele persoonlijke records werden er ook twee medailles mee naar huis genomen.

Yulian Oppenhuizen wist voor ZVDO’74 de eerste medaille binnen te halen. Met een persoonlijk record van ruim 3 seconden pakte hij het brons op de 100m rugslag. Op dezelfde afstand volgde Sven Westerlaken het goede voorbeeld. Zijn race was bijzonder spannend. Uiteindelijk trok Sven aan het langste eind en pakte zilver. De nummers 3 en 4 volgde binnen slechts 2 tienden van een seconden! Sven zorgde met zijn tijd voor een persoonlijk record van 3 seconden. Beide heren waren sowieso goed op dreef. Yulian verbeterde op zijn overige afstanden, 200m wisselslag, 100m vlinderslag en 100m vrije slag ook zijn tijden en eindigde steevast in de top vijf van zijn leeftijdsklasse. Sven noteerde ook nog diverse tijdsverbeteringen op onder andere de 100m vlinderslag en de 100m vrije slag.

Magische grens
Op het koningsnummer, de 100m vrije slag, wist Bram van Bergeijk voor het eerst de magische grens van 1 minuut te doorbreken. Zijn tijd van 59.41 betekende ook een flinke tijdsverbetering. Ook de 100m vlinderslag leverde weer een pr op van ruim 2 seconden. Bij de dames waren er ook enkele uitstekende prestaties. Lisanne van Giessen eindigde op de 200m wisselslag net naast het podium op slechts 2 tienden van een seconde. Wel betekende dit een forse tijdsverbetering. Lisanne was vooral tevreden over haar race op de 100m schoolslag en de 100m rugslag. Op beide afstanden bleef ze ruim onder haar inschrijftijd. Persoonlijke records waren er verder voor Marit Westerlaken (100m vlinderslag) en Kirsten van Giessen (100m vrije slag).

Kirsten, Natasja, Tessa den Dekker en Marit gingen daarnaast ook nog van start op de 4x100m vrije slag en de 4x100m wisselslag. Deze laatste estafette ging niet naar behoren en de ploeg eindigde dan ook ver boven hun inschrijftijd. De dames wisten vervolgens wel revanche te nemen op de 4x100m vrije slag met een evenaring van hun inschrijftijd.

Volgende week verschijnt de gehele ploeg van ZVDO’74 weer aan de start bij de derde competitieronde. De vorm van veel zwemmers is goed te noemen dus de verwachting is dat dit geen problemen moet opleveren.

Lees meer over:

sport zwemmen ZVDO'74
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.