vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

CDA stelt vragen over geramde voetgangersbrug

13 januari 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Voor de derde keer is vandaag de fiets- en voetgangersbrug door een voertuig zo ernstig beschadigd dat deze afgesloten en een gedeelte in zijn geheel verwijderd moest worden. Het CDA stelt naar aanleding van dit voorval vragen aan het college.

Tijdens de commissievergadering grondgebied heeft de CDA-fractie in 2012, om te voorkomen dat een dergelijk incident, het beschadigen van de brug, zich zal herhalen voorgesteld om een hoogte balk aan beide zijden voor de brug aan te brengen. Volgens de CDA fractie biedt een dergelijke voorziening naast het voorkomen van schade ook meer veiligheid voor personen (fietsers en voetgangers) die zich op de brug bevinden. Het plaatsen van een hoogtebalk werd toen tijdens deze vergadering, op advies van de ambtenaren, van de hand gewezen.

Op 24 maart 2012 zijn door de CDA-fractie naar aanleiding van het erg lang uitblijven (het incident vond toen plaats op 21 december 2011) van de vervanging van de brug, schriftelijke vragen over de voortgang gesteld. De reden van deze vragen was de ergernis vanuit de bevolking over het stroperige proces.

Vragen
CDA-woordvoerder Otto van Breugel richt zich tot het college: 'Het duurde meer dan  vijf maanden voordat de nieuwe brug werd geplaatst. Als reden gaf u toen aan dat dit lag dat ruim drie maanden na het incident, de verzekering, het schadebedrag pas had vastgesteld. Daarna heeft u pas  opdracht gegeven om een nieuw brugdeel te produceren. In uw beantwoording  noemde u dat het hier ging om een aanzienlijk bedrag en dat u eerst zekerheid wilde over de beschikbare middelen.' De CDA-fractie stelt het college daarom onderstaande vragen:

1. Wilt u nogmaals het plaatsen van een hoogtebalk aan beide zijden, om een dergelijk incident te voorkomen, bestuderen en wil u dit motiveren.

2. Wij nemen aan dat de veroorzaker bekend is en dat u alle schade gaat verhalen op de veroorzaker. Kunt u aangeven wanneer en wilt u ervoor zorg dragen dat de brug spoedig terugkomt zodat de bevolking hier geen vijf maanden op moet wachten zoals de vorige keer.

3. Bent u op de hoogte dat er een fietsroute loopt over deze brug (knooppuntroute) en dat dit de vorige keer heel veel onduidelijkheid gaf bij fietsers die niet bekend zijn in dit gebied. Kunt u snel zorgen voor omleidingborden.

(Foto Gemeente Werkendam)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.