vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Nieuwjaarsconcert Martinuskerk muzikaal gevarieerd

12 januari 2014 (door WoudrichemNet)

 

WOUDRICHEM - Het traditionele nieuwjaarsconcert in de Martinuskerk in Woudrichem, dit keer met musicalster Maaike van Widdershoven, troke een grote belangstelling. De kerk zat vol. De extra bijgeplaatste stoelen bewezen hun dienst en waren nagenoeg allemaal bezet. Samen met het virtuoze pianospel van Gregor Bak tekende de organiserende Lions Club van Heusden en Altena voor een geslaagde muzikale avond.

Van Widdershoven zong de sterren van de hemel in een zeer gevarieerd muzikaal receptuur. Zij opende de avond met stukken uit de Westside Story, waar vooral 'Somewhere' erg gewaardeerd werd. Ook de nummers van Jacques Brel vielen in vele muzikale pulletjes. Klassiekw as er van Giacome Puccini. Van Widdershoven zong onder meer een aanta 'kleine aria'tjes.' Voor de pauze zat de stemming er al goed in. Het publiek applaudiseerde klaterend. Ook de stukken uit The Phantom, waarin zij meezong en - speelde, konden rekenen op een grote herkenning. Tussen de muzikale portretjes door babbelde de musicalster over dingen die haar raakten of nummers die zij bijzonder graag ten gehore bracht.

Het tweede deel van de avond begon met een inzet van het publiek in een stuk van Franz Léhar uit die Lustige Witwe. De kerk zong, na een aarzelende start, op de gewenste momenten mee. Van Widdershoven is door de muzikale wol geverfd en van alle markten thuis. Moeiteloos bracht ze ook nummers van George Bizet, Jasperina de Jong en Ruud Bos om af te sluiten met een pareltjesreeks uit de Sound of Music. Natuurlijk met het bekende 'My favorite things' en 'Do-re-mi.'

Toppertje
Als toegift kon het publiek kiezen uit één van de nummers die de musicalster die avond al had uitgevoerd. Gekozen werd voor Jacques Brel: 'La Chanson des vieux Amants.' Ook bekend in de uitvoering van Herman van Veen als 'Ik hou van jou.' Het bleek een toppertje. Bij het leegstromen van de kerk werd de melodie op weg naar de uitgang door velen geneuried of gefloten. Van Widdershoven slaagde er dus in, voluit ondersteund door Gregor Bak, een mooie muzikale indruk achter te laten.

De wandeling naar De Teerkamer voor de after party bleek voldoende lang om het nummer van Brel door te fluiten en de muzikale indrukken uit te wisselen. In de Schenkerij was het druk, maar gezellig. Tot laat.

(Foto Woudrichem.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.