donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Henk Bouman in werkgroep Decentralisaties

11 januari 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Vanwege de complexiteit van de decentralisaties heeft de gemeente Werkendam een werkgroep ingesteld. Raadslid Henk Bouman van Lokaalbelang, heeft zitting genomen in die werkgroep.

Gemeenten worden in 2015 verantwoordelijk voor jeugdzorg, werk en inkomen en zorg aan langdurig zieken en ouderen. Een deel van deze taken hebben zij nu ook al, een deel nemen zij over van de Rijksoverheid. Dit heet ook wel decentralisatie.

Vanuit de gemeente zal 1 persoon ondersteuning en begeleiding bieden aan mensen die dat nodig hebben. Deze persoon doet dat op basis van 1 plan voor het hele huishouden. Gemeenten zitten het dichtst bij de inwoners en kunnen deze zorg effectiever, met minder bureaucratie en goedkoper leveren.

Gemeenten krijgen er de komende jaren daardoor belangrijke taken bij of de huidige taken worden uitgebreid. Het gaat om:

1. Zorg bieden aan langdurig zieken of ouderen;
2. Hulp bij het vinden van werk (of een uitkering verstrekken);
3. De jeugdzorg.

Omdat de decentralisatie niet door één gemeente opgepakt kan worden, wordt er samengewerkt met Aalburg, Woudrichem, Geertruidenberg, Drimmelen en Oosterhout. Bij de Jeugdzorg komen daar nog bij: Breda, Baarle Nassau en Alphen-Chaam.

Lees meer over:

Lokaal Belang henk bouman
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.