zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Burgers en blauw: gouden duo

11 januari 2014 (door WerkendamNet)

ALTENA - Het zijn donkere tijden voor woninginbrekers; zij staan, net als overvallers en straatrovers, bovenaan de prioriteitenlijst. En niet alleen bij ons. Steeds vaker pakken wij inbrekers dankzij uw hulp en informatie! Burgers en blauw zijn een gouden duo!

Weet u hoe vaak er in uw buurt wordt ingebroken? Voortaan kunt u dit zelf opzoeken op de website van de politie www.politie.nl, via  ‘Mijn buurt’. De politie deelt deze informatie zodat u zelf maatregelen kunt nemen om een inbraak te voorkomen.

Misdaad in kaart

Vul op www.politie.nl/mijn-buurt de vier cijfers van uw postcode in. Alle inbraken en pogingen die de afgelopen drie maanden bij u in de buurt zijn gepleegd en waarvan aangifte is gedaan, worden op een kaart getoond. Nieuwe inbraken staan binnen 24 uur op de kaart. In verband met de privacy van bewoners is een punt op de kaart nooit tot een huisadres te herleiden.

Waarom Misdaad in Kaart?

Met Misdaad in Kaart wil de politie bereiken dat u zich bewust wordt van de noodzaak om zelf maatregelen te nemen tegen woninginbraak. Daarnaast hoopt de politie dat u in uw eigen buurt alert bent op verdachte personen en gebeurtenissen. Ziet u iemand bij een woning rondhangen, een onbekende scooter of auto door de straat rijden of andere verdachte zaken? Bel dan direct 112. Zo helpt u inbraken te voorkomen.

Hoeft de politie niet direct te komen, maar wilt u wel informatie doorgeven, dan kunt u ook gebruik maken van het meldformulier op www.politie.nl/.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.