maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

Ernstig ongeval met scooter op Neer Andelseweg

10 januari 2014 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Vanmorgen vroeg, ruim voor de klok van 07:00 uur, kwam op de Neer Andelseweg een scooter in botsing met een auto. De scooterrijder raakte daarbij zwaargewond. Een ondernemer uit Veen, die getuige was van het voorval, noemde de klap 'groot.'

Het ongeval gebeurde op de kruising Neer-Andelseweg /  Middenweg.  De ravage was groot door allerlei brokstukken die her en der verspreid lagen.

Onderzoek
De politie zette de doorgaande weg af met rood-wit-lint en startte direct het technisch onderzoek. Verkeersongevallenanalisten namen met behulp van de bekende kleine bordjes met nummertjes de nodige foto's en verrichtte sporenonderzoek. Daar was men om 09:00 uur nog mee bezig.

De berijder van de scooter is met gezwinde spoed naar het ziekenhuis afgevoerd. Over zijn toestand, alsook over zijn identiteit is vooralsnog niets bekend. De automobiliste kwam met de schrik vrij.

UPDATE (15:00 UUR)

De scooterrijder blijkt een 17-jarige jongen te zijn uit Meeuwen. De personenauto wilde linksaf de Middenweg opgaan. De scooter kwam vanuit de tegengestelde richting aangereden en wilde vermoedelijk rechtdoor rijden. Op de kruising botsten zij. Het slachtoffer werd weggeslingerd en kwam in de sloot terecht. Omstanders en ambulancemedewerkers haalden de jongeman uit de sloot. Hij werd met een ambulance naar een ziekenhuis overgebracht.

De 30-jarige bestuurster uit Andel werd op het politiebureau verhoord. De auto en bromfiets werden getakeld en worden technisch onderzocht.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.