woensdag 10 augustus 2022

Alles over Altena

In Meeuwen kan de vlag uit

9 januari 2014 (door AalburgNet)

MEEUWEN - Het afgelopen jaar is er in Aalburg hard gewerkt aan een groot aantal nieuwe bestemmingsplannen voor de verschillende kernen.  Belangrijk ook in een tijd waarin ook de politiek de bouw voluit wil stimuleren en faciliteren. In Meeuwen kan nu de vlag uit.

'De vlag kan uit in Meeuwen! Kom maar op met de bouwaanvragen, we zitten er klaar voor!', schrijft de ChristenUnie in haar blog.  Het afgelopen jaar is er in Aalburg hard gewerkt aan een groot aantal nieuwe bestemmingsplannen voor de verschillende kernen. Er zijn geen bezwaren gekomen tegen het bestemmingsplan en daarmee is het onherroepelijk vastgesteld. 'Kom maar op met de bouwaanvragen. We zitten er in het gemeentehuis klaar voor om samen door te pakken!', aldus de partij. Meeuwen is de eerste in een lange rij van bestemmingsplannen die definitief zullen worden. Ruim 300 initiatieven zullen in de komende periode ruimtelijk mogelijk worden gemaakt. De vlag zal de komende maanden vaker uitgaan op het gemeentehuis en in de kernen, verwacht de partij.

Optimaliseren
Bij het vaststellen van bestemmingsplan zijn vele partijen betrokken en het zijn langdurige projecten. ChristenUnie: 'We zijn tevreden met het resultaat wat onder leiding van Wethouder Vreugdenhil hebben bereikt. Leereffect bij dergelijke trajecten blijft de vraag hoe je zo goed mogelijk belanghebbenden kan informeren. De meeste mensen hebben daar alleen mee te maken als ze bouwplannen hebben en dan is de systematiek best ingewikkeld. Het is daarbij dus van groot belang om de officiele bekendmakingen in Het Kontakt te volgen. Met huidige mogelijkheden van social Media en bijvoorbeeld de dorpskrant kunnen we het communicatieproces nog wel optimaliseren.' (ChristenUnie)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.