vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Goed zwembegin voor BBZ

8 januari 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - In Gorinchem hebben twaalf Biesboschzwemmers deelgenomen aan een limietwedstrijd. De zwemmers kwamen tot een score van 6 persoonlijke records, acht limieten voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen en twee tijden waren goed voor een startbewijs op de Nederlandse Junioren Kampioenschappen. Xander Korsman en Larissa Huisman wisten beide twee tijden te verbeteren.

 Larissa maakt sinds dit seizoen deel uit van de wedstrijdgroep van de Biesboschzwemmers en laat iedere wedstrijd progressie zien. In Gorinchem wist ze op de 50 schoolslag bijna een seconde van haar tijd af te halen en op de 100 ‘vrij’ ging er bijna 1,5 seconde van haar tijd af. Haar tijden zijn nog niet snel genoeg om persoonlijk op de ‘Brabantse’ uit te mogen komen, maar met deze progressie zit dat er misschien dit seizoen nog wel in.

 Xander is vooral een goede schoolslag zwemmer en dat liet hij deze middag ook weer zien. Op de 200 schoolslag startte hij, achteraf gezien, te snel, maar toch wist hij zijn tijd met ruim 3 seconden aan te scherpen. Mogelijk dat er meer in had gezeten als hij iets rustiger was begonnen. Later op de 200 vrije slag was zijn race indeling een stuk beter en verbeterde hij zich met bijna 7 seconden.

 Nick Lisman en Simon Schmidt wisten beide één tijd aan te scherpen. Nick zwom op de 50 schoolslag bijna 2 seconden van zijn tijd af. Voor Simon was er een persoonlijk record op de 100 rugslag. Hij haalde ruim een seconde van zijn tijd af en dit geeft vertrouwen voor de Brabantse Winter Kampioenschappen over een week. Op de 100 ‘vrij’ wist hij zich niet te verbeteren, maar zowel zijn tijd na 50 meter als zijn eindtijd waren weer onder de limiet voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen.

 Chimène Huisman zwom voor het eerst de 200 wisselslag en zij deed dit heel verdienstelijk. Ze deed alles reglementair correct en dat is voor een meisje van 9 jaar een goed begin. Haar vader, Erik, wist op de 100 vrije slag ruimschoots onder zijn tijd te blijven uit het 50 meter bad. Op de 100 schoolslag bleef hij net boven zijn beste tijd steken.

 Leendert Paans, Lukas Schmidt en Julia Verhoeven komen, net als Simon, over een week in actie tijdens de ‘Brabantse’. Zij wisten op hun ingeschreven afstanden niet tot een verbetering te komen, maar hun prestaties laten wel zien dat zij in een goede vorm steken.

 De laatste deelnemers waren Laura Verhoeven, Harry Cornet en Annette Wijnja. Deze keer kon Laura zich niet verbeteren, maar ze zwom wel goede races. Annette zwom 100 ‘school’ en ‘vrij’ en was heel tevreden met deze race. Voor haar staan van 24 tot en met 26 januari in Zwolle de Nederlandse Masters Kampioenschappen op het programma en met de races in Gorinchem liet ze zien op de goede weg te zitten. Harry was verre van fit in Gorinchem en wist desondanks toch een goede 100 wisselslag te zwemmen. Dit was één van zijn snelste 100 meter wisselslag ooit. Ook hij komt in Zwolle aan de start en zal dan zeker fit zijn en mogelijk dus nog sneller kunnen zwemmen.

 Op 11 en 12 januari zullen twintig zwemmers in Eindhoven de strijd aangaan met hun leeftijdsgenoten die uitkomen voor Brabantse verenigingen. Op het programma staan de 100 meter vlinder-, rug-, school- en vrije slag en de 200 wisselslag. Op basis van de inschrijvingen hebben diverse zwemmers kans op een medaille, maar de concurrentie is sterk en dus zal er hard gezwommen moeten worden. (BBZ)

Lees meer over:

sport zwemmen BBZ
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.