woensdag 19 januari 2022

Alles over Altena

Bouw wijk Den Doorn van start

8 januari 2014 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - In de nieuwe wijk Den Doorn in Almkerk wordt weer gebouwd. In april 2013 gingen vrijstaande woningen, tweekappers, hoek- en rijwoningen met succes in verkoop; er zijn 20 woningen verkocht. Dinsdagmiddag startte officieel de bouw van 21 woningen. Samen met alle kopers en andere genodigden sloeg wethouder Bas de Peuter de eerste paal.

In Almkerk wordt de komende jaren aan de westkant van het dorp gewerkt aan een nieuwe wijk: Den Doorn. Een wijk met een open karakter en wisselende woningtypes. Het is bijzonder wonen op deze unieke stek: gelegen tussen de sportvelden, bij de Alm en de nieuwe bioscoop. In april 2013 ging de nieuwe lichting vrijstaande woningen, tweekappers en rij- en hoekwoningen in verkoop, en inmiddels zijn er 20 woningen verkocht.

Centrum
Dinsdagmiddag verzamelden kopers en andere betrokken partijen zich op de bouwplaats van de 21 woningen die gebouwd gaan worden. Onder toeziend oog van aannemer en Plegt Vos en Woonlinie directeur-bestuurder Peter van den Heuvel sloeg wethouder Bas de Peuter deskundig één van de eerste palen de grond in, waarmee de bouw officieel is gestart. De wethouder noemde Almkerk het centrum van Altena en daarmee van Nederland, en prees de prachtige plek waar de kopers komen te wonen.

Vieren
Na de symbolische start van de bouw is er met alle genodigden een toost uitgebracht op de goede afloop. Daarbij feliciteerde Woonlinie alle kopers met hun nieuwe woning, en daar hoorde ook een cadeau bij. Directeur-bestuurder Peter van den Heuvel liet weten erg trots te zijn op dit project, en alle partijen die erbij betrokken zijn. “De afgelopen jaren is er al veel gebeurd in Den Doorn: bioscoop Hollywoud, de Rabobank en de verhuizing van de sportvelden. Maar dat er nu ook daadwerkelijk woningen gebouwd gaan worden is de kers op de taart.”

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.