Thursday 23 September 2021

Alles over Altena

Burgemeester Naterop ontvangt dreigbrief uit Veen

6 januari 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - De Aalburgse burgemeester Fons Naterop is bedreigd door een anonieme briefschrijver. In de brief, die maandag binnen gekomen is bij Omroep Brabant (zie bijlage bij dit bericht), uit de schrijver zijn onvrede over de 100 arrestanten die in de nacht voor nieuwjaarsnacht werden opgepakt na ongeregeldheden in Veen. "Als u nu nog steeds denkt dat u opgewassen bent tegen de stokers, zoals u ze noemt, zal u het zeer zeker mis hebben. Een einde zal er nooit aan komen", staat te lezen.

En: "Ga op tv geen mooi weer zitten spelen, als u zelf met uw machtsvertoon de rellen bent begonnen en 104 onschuldige mensen heeft laten oppakken." De brief eindigt met: "Succes verder, maar wees op uw hoede, want een gewaarschuwd mens... Groetjes uit VEEN."

Lees hier verder...

Het ANP noteert: 'Op het gemeentehuis van Wijk en Aalburg en bij Omroep Brabant zijn maandag identieke brieven bezorgd waarin burgemeester Fons Naterop naar aanleiding van het 'machtsvertoon' in Veen wordt gewaarschuwd. De politie onderzoekt de herkomst, zei een woordvoerster.

"Kijk alvast uit naar een andere gemeente om de mensen zo te gaan behandelen, want lang zul je het hier niet meer maken. Uw voorganger kwam met dezelfde arrogantie en ging weg met de staart tussen de benen. Succes verder maar wees op uw hoede, want een gewaarschuwd mens...'', aldus de schrijver.

De gemeente wil niet reageren en verwijst naar de politie. ,,We kiezen voor een mediastilte'', aldus een woordvoerder. De politie wil niet zeggen of er aangifte is gedaan. "We hebben kennisgenomen van de brief. We nemen alles serieus en nemen het mee in het onderzoek naar de rellen'', aldus de woordvoerster.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.