Saturday 18 September 2021

Alles over Altena

Aalburgse Alliantie stelt college schriftelijke vragen over Veense rellen

6 januari 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - De Aalburgse Alliantie (DAA) stelt vandaag schriftelijke vragen aan het college van de gemeente Aalburg omtrent de gebeurtenissen in de nacht van 30 op 31 december in Veen.

DAA in een persbericht: 'Deze laten zien dat hierin verkeerde keuzes zijn gemaakt. De laatste jaren - na het vertrek van de vorige burgemeester - leek het de goede kant op te gaan, maar dit alles word in een keer tenietgedaan door deze vorm van dictatuur. Om enkele raddraaiers op te pakken die flesjes naar een politiebus gooien werden ruim honderd aanwezigen in een café gearresteerd. Een dergelijke handelswijze komt in geen enkele democratie voor.' De partij stelt nadrukkelijk het flesjesgooi-gedrag ten zeerste af te keuren.

Kort door de bocht
Men vervolgt: 'Het Zero Tolerance-beleid van onze minister en staatssecretaris word op deze wijze door het Openbaar Ministerie en Justitie schandelijk misbruikt. Onder de ruim 90% aanwezigen die er niets mee van doen hadden, zijn diverse mensen die bijna hun baan zijn kwijtgeraakt, alleen door het simpele feit dat ze opgepakt zijn geweest. Relaties staan onder druk etcetera.' Dit afdoen als “Je was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats” is voor de partij te kort door de bocht. 'We verwachten een duidelijke stellingname van ons college dat ze er vóór onze bewoners zijn en niet tegen.'

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.