zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Snel internet op komst voor industrieterrein De Rietdijk

6 januari 2014 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Binnenkort worden de internet netwerken van Wireless Uppel en een netwerk in Poederooijen aan elkaar gekoppeld. Door een samenwerking tussen Stichting RTV Altena en Wireless Uppel is nu ook snel internet voor industrieterrein De Rietdijk in Giessen binnen handbereik. RTV Altena en Menno van Krimpen (Wireless Uppel) tekenden onlangs een overeenkomst hiertoe. De nieuwe naam van het netwerk is Libernet.

Uppel heeft al ruim een jaar snel internet via het netwerk van Wireless Uppel. De aangesloten huishoudens hebben nu gemiddeld een drie maal snellere internetverbinding dan daarvoor. Wireless Uppel gaat in de zendmast van RTV Altena (lees: Radio A-FM) in Giessen, een verbinding maken met de andere netwerken, zodat snel internet en meer stabiliteit mogelijk wordt. De zendlocatie in Giessen is strategisch omdat met dit netwerk ook industrieterrein ‘De Rietdijk’ voorzien kan worden. Deze faciliteit lijkt een schot in de roos te kunnen wordned, omdat de huidige internetsnelheid beduidend lager is. De aanwezige glasvezelverbinding is daarnaast erg prijzig voor abbonnees. De zendmast van de lokale omroep voor de gemeente Werkendam en Woudrichem torent hoog boven industrieterrein De Rietdijk uit en is daarom bijzonder geschikt gebleken.

Uitnodiging
Komende maand krijgen alle ondernemers op De Rietdijk een uitnodiging in de bus voor een vrijblijvende informatieavond in januari. Tijdens deze avond zullen de aanwezigen bijgepraat worden over de komst en de mogelijkheden van het netwerk. Ook zal een demo gegeven worden. Deze avond is tevens de officiële kick-off  voor de pilot waarin ondernemers kunnen zich kunnen aanmelden om gratis kennis te maken. Deze testperiode zal ongeveer twee maanden duren. Na de pilot zullen de eerste betalende leden worden aangesloten.
Tijdens de pilot zal het netwerk grondig getest worden op snelheid en stabiliteit. De methode heeft zich ruimschoots bewezen in Uppel, waar het netwerk het afgelopen jaar een uptime had van ruim 99.9%.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.