donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

Ron van Vuuren klaar voor examen met De Heineken Fanfare

6 januari 2014 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Op 18 januari zal Ron van Vuuren uit Woudrichem, samen met vijf medecursisten zijn drie-jarige basisopleiding Harmonie, Fanfare, Brassband (HaFaBra)-directie afronden. Het examen is bij De Heineken Fanfare in Den Bosch.

De uitgebreide opleiding vergde van alle cursisten een enorme inspanning. Naast algemene muziekleer, solfège, muziekgeschiedenis, harmonieleer etcetera, werd er vooral veel 'droog' geoefend met dirigeren. Alle gangbare maatsoorten, maar ook heel veel varianten met tempowisselingen en overgangen kwamen voorbij. Tijdens de opleiding werd een twintigtal partituren volledig uitgeplozen. Tevens werkte Van Vuuren diverse interactieve stages af bij diverse orkesten, waarbij hij tijdens een concert onder meer zelfstandig een werk moest instuderen en uitvoeren.
Zo heeft Van Vuuren een pianostuk van Edvard Grieg geïnstrumenteerd naar Harmoniebezetting (Kobolt). Dit door hem gearrangeerde werk wordt waarschijnlijk door zijn eigen vereniging Kunst Na Strijd uit Woudrichem  op hen voorjaarsconcert gespeeld. Om zijn portfolio compleet te maken zette hij nog drie volledige themaprogramma’s in elkaar  voor het jeugdorkest. Nu is hij klaar voor zijn examen.
 
Uitdaging
Dit examen bestaat uit repetities met de Heineken Fanfare in Den Bosch op 11 en 18 januari 2013. Wie wil mag op de 18e komen kijken en luisteren. Elke cursist krijgt tweemaal 20 minuten de tijd om een werk in te studeren.. Voor zowel orkest als dirigent is dat een hele uitdaging. Het werk dat Van Vuuren zal uitvoeren is Rhytm & Brass voor slagwerkgroep en Fanfareorkest.
 
Iedereen die geïnteresseerd is, is van harte welkom. Vanaf 13:00 uur in het Heineken OntmoetingsCentrum  aan de Dr. Kampstraat 7 in Den Bosch.
Van Vuuren staat om 14:20 uur op het programma.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.