vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Naterop laat het samengaan met Werkendam en Woudrichem 'niet gebeuren'

2 januari 2014 (door AalburgNet)

AALBURG - In een bomvolle raadszaal - en onder het toeziend oog van een NOS-cameraploeg - sprak de burgemeester Naterop van Aalburg zijn jaarrede uit. Amper op het podium en nog voor hij een woord gesproken had, werd de eerste burger met applaus begroet.

Piece of the speech waren de Veense rellen. Met een kwinkslag opende hij het item door te spreken over de 'evacuatie van Veen.' Doelend op de arrestatie van 101 vermeende onruststokers. Hij kreeg de lachers op zijn hand. Naterop was helder: 'Iedereen moet met zijn handen van de hulpverleners afblijven. Wie met vuur speelt, moet op de blaren zitten. De rest is aan het OM om te bepalen wie in welke mate schuldig en betrokken is bij de situatie in Veen.' Daarmee sloot hij het onderwerp voor zijn toehoorders en de snorrende camera af.

Verder sprak Naterop over de samenwerking tussen de Altenagemeente in 2014. Hij gaat ervan uit dat de druk om te fuseren tot één gemeente vanuit de provincie alsook vanuit Woudrichem en Werkendam verder opgevoerd zal worden. Naterop was van mening dat Aalburg het debat moet aangaan en de dingen niet moeten laten gebeuren. 'Anders verkwanselen wij de identiteit van Aalburg en dat is het laatste wat wij moeten nastreven", liet hij zijn gehoor weten. Naterop omarmt het standpunt van de commissaris van de Koning, Wim van de Donk, om de sterktes, maar ook zwaktes van de drie gemeenten te onderzoeken en deze samen te agenderen. Hij riep de politieke partijen in de regio op dat gesprek aan te gaan. 'Het perspectief ligt dan op de toekomst en we blijven zo niet in het verleden hangen. Er kan dan aan een mooi samenwerkingsconcept gewerkt worden, in te vullen door de nieuw gekozen gemeenteraden in het Land van Heusden en Altena. In dat concept worden ieders sterke kanten geborgd.' Naterop genoot ter plekke al van dat prachtige vooruitzicht.

Wel en wee
Afsluitend was er een verrassingsoptreden, zoals gemeentevoorlichter Kees Noordeloos het aankondigde, van de Toneelgroep Ingewikkeld Veens, die het wel en wee op het Aalburgse gemeentehuis op de ludieke hak nam. Tot groot vermaak van veel aanwezigen. Zo bleef het lang gezellig in het Aalburgse gemeentehuis. Zelfs tot ver na het moment dat de bode het licht laag draaide...

 

(Videoimpressie Hans Verbeek)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.