Thursday 23 September 2021

Alles over Altena

Opnieuw autobranden in Veen, politie zoekt getuigen

2 januari 2014 (door AalburgNet)

VEEN - De politie komt graag in contact met personen die meer informatie hebben over twee nieuwe brandstichtingen in Veen. Woensdagavond 1 januari 2014 gingen twee auto's op de Witboomstraat in vlammen op. Vermoedelijk ging het om sloopauto's

De auto's stonden rond 20.30 uur in brand op de Witboomstraat. Er waren circa 15 omstanders. Nadat de brandweer de twee brandende voertuigen geblust had, zijn de wrakken weggetakeld. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Gevaar
Er was sprake van brandstichting midden in het centrum van de bebouwde kom van Veen. De brandhaard was op korte afstand van woningen, gebouwen en geparkeerde auto's waardoor er sprake was van gevaar voor overslag. Daarnaast was er sprake van hinder voor omwonenden door rookontwikkeling. Verder raakte door de hitte van het vuur het wegdek beschadigd.

Meld Misdaad Anoniem
De politie onderzoekt de zaak en roept personen op om informatie door te geven via 0900 – 88 44 te melden. Het is ook mogelijk om anonieme in formatie te verstrekken via de -M- de meldlijn Meld Misdaad Anoniem. -M-is een onafhankelijke stichting en bereikbaar op 0800-7000. Bellers hoeven hun naam niet te noemen en ook de nummerweergave is voor dit speciale telefoonnummer buiten werking gesteld. Verder worden geen bandopnames van de telefoongesprekken bewaard. De medewerkers van de landelijke meldlijn -M- geven de binnengekomen anonieme informatie direct door aan de politiekorpsen in het land. Aan de hand van binnengekomen tips rechercheert de politie verder.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.