zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Tientallen arrestaties na ongeregeldheden in Veen

30 december 2013 (door AalburgNet)

VEEN - Politiemensen zijn afgelopen nacht rond 00.30 uur op de Grotestraat belaagd door een grote groep personen die met lege flessen en zwaar vuurwerk gooiden. Daarbij werd een ruit van een politieauto vernield.

De politiemensen waren ter plaatse om een veilige werkomgeving te creëren voor de brandweerlieden die waren opgeroepen in verband met een in brand gestoken auto. Aan de vordering om te vertrekken werd niet voldaan. In plaats daarvan werd geantwoord met nog meer flessen en vuurwerk in de richting van de  agenten.

65 arrestaties

Hierop voerde de politie een charge uit, waarbij acht relschoppers werden aangehouden. De rest van de groep vluchtte een horecagelegenheid in. Hierop werd besloten om ook die personen aan te houden. De in totaal circa 65 arrestanten zijn in politiebussen vervoerd en overgebracht naar cellencomplexen in de omgeving. Een politieheli werd ter assistentie bij het incident ingezet.

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.