vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Oud-voorzitter Festival Comité Henk de Kock overleden

26 december 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Henk de Kock, oud-voorzitter van Stichting Festival Comité Woudrichem, is overleden. Onderstaand integraal geplaatst het in Memoriam van het bestuur...

'Op eerste kerstdag bereikte ons het droevige bericht dat onze oud-voorzitter Henk de Kock in de kerstnacht op 76-jarige leeftijd is overleden. Henk de Kock was in zijn actieve leven niet zomaar iemand, ondanks dat hij niet de man was om op de voorgrond te treden. Henk was als mens een persoonlijkheid die er niet tegen kon als iemand onrecht werd aangedaan.

Ondanks dat Henk van geboorte geen Woerkummer was, is hij door zijn inzet op allerlei gebied een Woerkummer onder de Woerkummers geworden en werd hij gewaardeerd door iedereen die hem kende. In zijn leven is Henk altijd actief betrokken geweest bij talrijke organisaties en instanties, waarbij hij zeker als het om de Vesting Woudrichem en de historie daarvan ging, in al zijn bescheidenheid wel de voortrekker was. Zo ook van Stichting Festival Comité Woudrichem, de organisatie van het jaarlijkse Festival Weekend. Henk was mede oprichter van de Stichting en is hiervan 40 jaar bestuurder geweest waarvan vele jaren als voorzitter. Mede door zijn inzet kon het Festival Weekend uitgroeien tot een evenement met landelijke bekendheid. Niet voor niets werd hij in 2002 Koninklijk onderscheiden als waardering voor zijn actieve inzet binnen talrijke organisaties.

Ondanks dat Henk veelal als voorzitter zich inzette binnen talrijke organisaties had hij bescheidenheid altijd hoog in het vaandel staan. Twee zeer bijzondere hoogtepunten waarbij Henk betrokken en zeer trost op was, waren de opening in 1998 van de historische haven door Prins Willem Alexander en de komst van Koningin Beatrix met haar familie in 2007 op Koninginnedag. Hierbij mocht hij met zijn zalmschouw de Koninklijke gasten tegemoet varen begeleiden naar de historische haven.

Naast de genoemde bijzondere koninklijke gebeurtenissen was Henk ook trotst op het Woerkums kampioenschap visbakken. Een evenement als onderdeel van het jaarlijkse Festival Weekend, waarvan hij samen met een andere bestuurder van de Stichting mede de bedenker was. In 2011 nam Henk om reden van zijn leeftijd na veertig jaar afscheid als bestuurder van de Stichting Festival Comité, waarbij hij voor zijn grote verdienste de bronzen Arie van Harten trofee kreeg uitgereikt.

Met het overlijden van Henk de Kock is een bijzondere en geliefde persoonlijkheid ontvallen. Een verlies voor Woudrichem, maar in de eerste plaats vooral voor zijn vrouw, kinderen en kleinkinderen.

Het bestuur van Stichting Festival Comité Woudrichem wenst hen hierbij veel sterkte met het verwerken van dit enorme verlies. Dat zijn door velen gewaardeerde warme persoonlijkheid en betrokkenheid een troost moge zijn. Henk, we zullen je missen, maar in onze harten blijf je dicht bij ons.

Bestuur Stichting Festival Comité Woudrichem.
"

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.