zaterdag 4 december 2021

Alles over Altena

Journalist Ad Mol overleden

24 december 2013 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - Journalist en columnist Ad Mol is vandaag (24-12) overleden in het ziekenhuis in 's-Hertogenbosch. Mol woonde in Wijk en Aalburg en werd in 1938 in Rotterdam geboren. Maandagochtend wordt hij begraven.

Lees hier meer...

Ad Mol schreef en publiceerde artikelen op diverse sites en fora. Landelijke bekendheid kreeg hij in de verdwijningszaak van de 19-jarige Germa van den Boom uit Nieuwendijk (1984), een zaak die toentertijd veel stof deed opwaaien. Mol probeerde decennialang de verdwijning van Germa op te lossen. Hij werd op enig moment 'herkend' aan de hand van een foto uit de portemonee van het meisje als betrokkene bij de verdwijning. Iets wat de publicist altijd heeft ontkend. Hij overwoog aangifte wegens smaad. Wel zette hij zijn werk voort voor de werkgroep die zich op de verdwijning had gezet.

In Aalburg schreef hij met scherpe pen over politiek en maatschappij waar hij zich onder meer ergerde aan rondslingerend zwerfvuil in zijn woonomgeving. De redactie van Aalburg.net startte daarop een actie 'Houd je straatje schoon.'

Mol is 75 jaar geworden.

(Foto uit YouTube-filmpje) 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.