dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Electrische oplaadpunten voor Aalburg mogelijk

24 december 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - De gemeente Aalburg biedt in samenwerking met de Provincie Noord-Brabant de mogelijkheid om elektrische oplaadpunten voor elektrische auto’s te plaatsen in het openbaar gebied.

Particuliere bezitters van een elektrische auto hoeven een elektrisch oplaadpunt vaak niet zelf te betalen en kunnen bij de gemeente een elektrisch oplaadpunt bij hen in de buurt aanvragen. Als u een elektrisch oplaadpunt wilt aanvragen, gaat dat via een speciaal formulier. De gemeente Aalburg gaat dan in samenwerking met o.a. de Provincie de haalbaarheid onderzoeken voor het plaatsen van een laadpaal.

Bedrijven
Bedrijven zullen de elektrische oplaadpunten grotendeels zelf moeten betalen. Ondanks dat is het voor bedrijven toch erg interessant om een elektrisch oplaadpunt te laten plaatsen, aangezien dit een positief signaal is richting haar klanten, haar medewerkers en de gemeenschap.
Het aanvragen van een elektrisch oplaadpunt voor bedrijven kan op verschillende manieren:

  • Het is mogelijk om elektrische oplaadpunten in het openbaar gebied via de gemeente aan te vragen. U kunt gebruik maken van een speciaal formulier.
  • U schakelt commerciële partijen in om een elektrisch oplaadpunt te installeren.

Aangezien in het begin veel gebruik is gemaakt van een subsidieregeling die de overheid bood, dient het desbetreffende bedrijf vaak in het geheel de kosten te betalen voor een oplaadpunt op eigen terrein. Als u als bedrijf een elektrisch oplaadpunt wilt aanvragen kunt u direct contact opnemen met commerciële partijen.

Informatie
Voor vragen kunt u contact opnamen met telefoonnummer (0416) 698754

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.