woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Er zit schot in de Merwededijk

24 december 2013 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Sinds enkele maanden wordt er gewerkt aan de dijkverbetering van de Merwededijk. Wat is de stand van zaken op dit moment, zo stelt Werkendam de vraag op de gemeentelijke site.

Uit de laatste toets van 2006 is gebleken, dat een bepaalde deel van de Merwededijk bij Werkendam niet stabiel genoeg is. Wanneer de rivierwaterstand erg hoog is, bestaat de kans op verzakking van de dijk. Om weer aan de veiligheidsnorm te voldoen, gaat men dit dijktraject verbeteren. Het dijkvak maakte onderdeel uit van het in de jaren '80 versterkte dijktraject en is ongeveer 500 meter lang.

Bij de graafwerkzaamheden is enkele weken geleden een granaat gevonden. Door de vondst was extra onderzoek noodzakelijk naar de mogelijke aanwezigheid van meer onontplofte munitie. Dat onderzoek is afgerond, het gebied is veilig verklaard en het werk gaat weer door.

In de periode van 23 december tot en met 5 januari aanstaande worden er geen werkzaamheden uitgevoerd. In deze periode is er ook geen inloopspreekuur.

Kleilaag
Na 6 januari 2014 wordt er weer een kleilaag aangebracht op de nieuwe dijk. Deze klei wordt per schip aangevoerd. De verwachting is dat deze werkzaamheden ongeveer drie weken in beslag nemen. Begin februari start het ontgraven van klei in de Cloppenwaard. Ook deze werkzaamheden duren ongeveer drie weken.  

De uitvoering van de werkzaamheden is afhankelijk van de weersomstandigheden en waterstanden.

Vragen
Wie vragen heeft, neme contact op met omgevingsmanager Anita Ponssen ( aponssen@deklerkbv.nl , tel. 0183 5086 66 of 06 20 735 509).  Ook kunt u op de website van het Waterschap Rivierenland meer informatie vinden.

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.