maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Arne blijkt een top schaapherder

23 december 2013 (door AalburgNet)

MEEUWEN - Afgelopen vrijdagavond liep ter hoogte van de Witte Molen bij Meeuwen een kudde van ongeveer veertig schapen op de provinciale weg. De beesten hinderden het verkeer. Automobilisten, die waren gestopt, waarschuwden de politie.

Door de omstanders werd ter plekke gebeld om na te gaan wie de eigenaar was van de schapen. De pogingen bleven vruchtenloos. De politie deed een poging een veewagen te regelen om de schapen te kunnen afvoeren. Dat werd uiteindelijk door tussenkomst van een omstander mogelijk.

Toen de veewagen ter plekke was wilden de schapen niet de wagen in. Het aanwezige publiek vormde een muur en dreven de beesten vooruit. Niets hielp. Totdat Arne Moeilijker, een jongen van elf jaar, de koe bij de horens vatte. Anders gezegd: hij greep een schaap bij kop en kont en liep met het beest de veewagen in. Toen bleek letterlijk één schaap over de dam te zijn en volgde de rest. Klus geklaard.

Arne werd door iedereen geprezen voor zijn doortastende optreden.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.