woensdag 10 augustus 2022

Alles over Altena

Spannende clubkampioenschappen Biesboschzwemmers

23 december 2013 (door WerkendamNet)

GIESSEN / WERKENDAM - Ruim zeventig zwemmers van de Biesboschzwemmers (BBZ) namen deel aan de Winter Club Kampioenschappen 2013 (WCK2013) in De Kikvors te Giessen.

De zwemmers vanaf 12 jaar kwamen vier keer aan de start. De tijden van de zwemmers worden opgeteld en vergeleken met een tabel en degene met het kleinste verschil is de winnaar. De zwemmers onder 12 jaar kwamen twee of drie keer op het startblok. Na ruim twee uur zwemmen kwamen er in de diverse klassementen kleine verschillen naar voren.

Volgens de voorbeschouwing zou de strijd bij de dames gaan tussen Jade Groeneveld en Sanne van de Pol en zou Marcha Admiraal haar best moeten doen om Redine van Breugel van het lijf te houden. Aan het einde van de wedstrijd vormden deze dames ook de top vier, maar de volgorde was compleet anders. Redine wist door middel van persoonlijke records op de 50 rug- en schoolslag Sanne van het lijf te houden. Het verschil tussen de beide meisjes was 0,01 seconden. Sanne had op haar beurt een voorsprong van 0,12 seconden op Jade. Jade zwom net als Redine nieuwe toptijden op de rug- en schoolslag, terwijl Sanne dit lukte op de rugslag. Marcha wist goed bij te blijven en moest 0,43 seconden toegeven op Jade. Tonny Klop-Methorst zwom op de vlinderslag naar een nieuw persoonlijk record en mede hierdoor wist ze beslag te leggen op de vijfde plaats met een verschil van bijna 2,5 seconden op Marcha.

Minder spannend
Bij de jongens was het iets minder spannend bij de top twee maar tussen de nummers drie en vier was het verschil maar 0,06 seconden. De titel ging naar Lukas Schmidt, hij zwom op de rug- en schoolslag nieuwe persoonlijke records en daarnaast verbeterde hij het clubrecord op de rugslag bij de jongens onder 17 en 19 jaar. Lukas wist zijn broertje, Simon, voor te blijven met 1,27 seconden terwijl Lukas aan het begin van de middag een achterstand had van 17,6 seconden. Simon zwom op de schoolslag een nieuwe toptijd. De gelukkige nummer drie werd Thomas Zielhorst, hij wist Mark Visser dus nipt voor te blijven. Beide konden geen tijden verbeteren, maar waren over enkele tijden zeker tevreden. Nummer vijf bij de heren werd Tom Kruis met drie persoonlijke records. Alleen op de vlinderslag was er geen nieuwe toptijd en op de vrije slag wist hij bijna binnen de 30 seconden aan te tikken.

Bij de 10- en 11-jarigen waren er alleen meisjes aan de start. Rebecca Branderhorst was daar de beste voor Laura Verhoeven en Sarah Damen. Samuelle van Oord had de pech net naast het podium te eindigen. Deze zwemsters kwamen op de 50 rug-, school- en vrije slag aan de start en hun tijden worden opgeteld. Na drie keer zwemmen was Laura 0,05 seconden sneller dan Sarah en dus ook hier was er sprake van kleine verschillen.

Bij de 8- en 9-jarigen kwamen veel meer zwemmers en zwemsters aan de start, zij zwommen 50 school- en vrije slag. Bij de jongens waren er 9 deelnemers en bij de meisjes ging de strijd tussen 15 zwemsters. Corniek van Breugel, Jan-Bart Verheij en Patrick Oevermans wisten op het podium te eindigen. Corniek was de beste gevolgd door Jan-Bart op de tweede plaats en Patick op drie. Voor Patrick is dit een hele knappe prestatie omdat hij voor het eerst een wedstrijd zwom. Bij de meisjes bestond de top drie uit Maud de Visser, Esmée Welten en Celine Besselink. De laatste twee zwemsters hebben nog niet veel ervaring en dus ook hun prestatie is bijzonder. Bij deze categorie zijn twee tweelingen en beide eindigden net boven elkaar.

Kaarsjes
De jongste deelnemers moesten 25 school- en rugslag zwemmen en van de zeven deelnemers waren er 6 voor het eerst op een wedstrijd. Bij de dames waren er alleen maar debutanten en daar was Yara Besselink, het zusje van Celine, de beste voor Eline van Oord en Esther Muilwijk. Bij de jongens liet Rens Lisman zien dat hij ervaren is en liet hij Leonard Oevermans, het broertje van Patrick, achter zich.

De afsluitende familie-estafette, een ouder met twee kinderen of twee ouders met één kind, werd een prooi voor de familie Huisman. Erik, Larissa en Chimène zijn alle drie lid van de vereniging en dit leidde tot de winst. Zij wisten de familie Besselink en Welten voor te blijven.

Na de kaarsjesestafette, in het donker naar de overkant zwemmen en daar krijgen de zwemmers een kaarsje, zaten de kampioenschappen er op en ging iedereen tevreden met een beker of een medaille naar huis.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.