donderdag 20 januari 2022

Alles over Altena

Wethouder De Peuter helpt met 200.000e kilo plastic afval

23 december 2013 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Op 19 december 2013 werd aan ’t Gemeent in Uitwijk de 200.000ste kilo plastic verpakkingsafval opgehaald. Om bij dit succes stil te staan hebben bewoners van de straat een klein presentje van de gemeente ontvangen: een hervulbaar drinkflesje, gemaakt van hergebruikt plastic.

Sinds 2010 wordt in Woudrichem plastic verpakkingsafval huis aan huis opgehaald. Gemiddeld werd in 2013 per inwoner 15,5 kilo plastic afval ingezameld. Dat is al weer een halve kilo meer dan in het jaar daarvoor. Die score is in vergelijking met andere gemeenten in West-Brabant bijzonder hoog.

Toch blijft een deel van het plastic nog steeds in het restafval achter. Uit sorteerproeven in 2013 bleek dat zo’n 10 tot 15 procent van het restafval bestaat uit plastic verpakkingsafval. Er kan vaak meer plastic worden apart worden ingezameld dan gedacht. Kijk op www.plasticheroes.nl voor een lijst wat u allemaal als plastic verpakkingsafval kunt inleveren. Dat is niet alleen aantrekkelijk voor het milieu maar het scheelt u ook in de kosten. Hoe minder plastic afval er in uw grijze container terecht komt, des te minder snel raakt deze vol en des te minder hoeft u hem aan de straat te zetten.

Aanbieden
Het gescheiden aanbieden van plastic verpakkingsafval is eenvoudig. U houdt het verpakkingsafval apart in gratis Plastic Heroes-afvalzakken. De zakken kunt u eens in de twee weken aan de straat zetten, waar u normaal uw containers aanbiedt, of bij de verzamelcontainers. In de Afvalkalender 2014 staan alle adressen waar u de gratis zakken kunt afhalen en de data waarop het plastic wordt opgehaald.

(Foto Gemeente Woudrichem)

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.