vrijdag 12 augustus 2022

Alles over Altena

Feestelijke heropening Parallelweg Giessen

21 december 2013 (door WoudrichemNet)

GIESSEN - Na enkele maanden van werkzaamheden en omleidingen werd zaterdag om 11 uur de Parallelweg in Giessen feestelijk heropend door wethouder Bas de Peuter. Inwoners van Giessen en Rijswijk waren uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn. De heropening vond plaats op de kruising van de Parallelweg met de Wilgenhof.

In totaal is er door aannemer Vanderplas uit Giessen 17 weken gewerkt. De weg heeft een nieuwe fundering gekregen en geluidswerende asfaltverharding. Er zijn nieuwe langsparkeerplaatsen aangelegd, de voetpaden zijn herstraat, de oversteek bij de school is veiliger gemaakt door het aanleggen van een middengeleider (scheiding van de rijbanen) en het fietspad is omgelegd en herstraat. Tot slot zijn 33 bomen verwijderd en 70 bomen (6 verschillende soorten) aangeplant. In iets later stadium (februari 2014) wordt de openbare verlichting voorzien van Dim-lampen.
 
Het ontwerp is in samenspraak met een klankbordgroep van betrokken omwonenden tot stand gekomen. Het werk is binnen de planning afgerond, mede dankzij het begrip en het geduld van omwonenden en belanghebbenden.
 
De totale kosten voor de opknapbeurt bedroegen € 535.000 .

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.