dinsdag 18 januari 2022

Alles over Altena

Jochem Uithoven stelt zich voor

19 december 2013 (door AalburgNet)

ANDEL / BABYLONIENBROEK:  In de nieuwsbrief van Schaatsteam Snelle Jelle stelt Jochem Uithoven zich voor. Wie een nadere kennismaking wil met deze schaatser, krijgt nu de kans...

'Mijn naam is Jochem Uithoven. Ik ben geboren op 17 april 1985 in Babylonienbroek als eerste kind van Hans en Heleen Uithoven. Enkele jaren later kreeg ik nog gezelschap van mijn broertje Nick en m’n zusje Ilse. Nu schaats ik momenteel voor het tweede jaar samen met m’n broer Nick in een team op het hoogste niveau. Ook m’n zusje Ilse is actief in de schaatswereld en wist het afgelopen seizoen de Regio Competitie Zuid op haar naam te schrijven. Mijn vader Hans is actief als voorzitter(marathon) van het Gewest Noord Brabant / Limburg /Zeeland. Ook is hij samen met mijn moeder Heleen regelmatig actief als scheidsrechter langebaan. Tegenwoordig woon ik in Andel samen met mijn lieftallige echtgenote Amber met wie ik in de zomer van 2012 in het huwelijk ben getreden.

Nadat ik in Babyloniënbroek de basisschool had volbracht ging ik naar het Willem van Oranje College in Waalwijk waar ik met goed resultaat het Atheneum heb afgerond. Daarna heb ik op de Universiteit van Utrecht mijn Bachelor Mileu en Maatschappijwetenschappen en mijn Master Sustainable Development behaald.

Na mijn school en studie periode ben ik gaan werken als Beleidsmedewerker Mileu en Duurzaamheid bij de Gemeente Giessenlanden. Daar werk ik momenteel nog steeds met veel plezier.

In oktober 1996 ben ik actief gaan schaatsen en al snel had ik het onder de knie. Ik ben begonnen op de langebaan en heb diverse Gewestelijke titels gewonnen. Ook heb ik diverse malen meegedaan aan een NK op de langebaan. In het seizoen 2006/2007 heb ik definitief de overstap naar de marathon gemaakt. In mijn eerste seizoen voor Sport2000/Stehmann wist ik twee wedstrijden te winnen in de B categorie in Eindhoven en Geleen. Ik was dan ook enorm trots en als klap op de vuurpijl kreeg ik aan het einde van dat seizoen een aanbieding om de overstap naar de Top Divisie te maken bij het BCT Schaatsteam. Na drie mooie jaren met een prachtige overwinning in 2009 in Hoorn maakte ik in het seizoen 2010/2011 de overstap naar Groen Talent. Na Wadro in 2011/2012 ging in het seizoen 2012/2013 een wens in vervulling met de oprichting van Team Brabant. En aan het begin van het seizoen kwam het goede nieuws dat we dit jaar in actie zouden komen als Team Snelle Jelle.

Mijn mooiste overwinning die ik ooit behaald heb is de Finale van de KNSB Cup in Hoorn in 2009 (dit was een droom die uitkwam). Verder ben ik ook trots op mijn vierde plaats tijdens het NK Natuurijs in Emmen (het NK is na de Elfstedentocht de grootste wedstrijd voor een marathonschaatser, daar een topklassering halen is geweldig). Ook mijn vijfde plaats tijdens de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee afgelopen jaar zal ik nooit vergeten. Onder erbarmelijke omstandigheden maakte ik in de finale nog een geweldige solo van meer dan 20 kilometer. Helaas kon ik mijn voorsprong niet vast houden tot op de streep maar was ik wel trots op mezelf.

Mijn grootste teleurstelling in het schaatsen was de tweede plaats tijdens de Ronde van Earnewoude en of het nog niet erg genoeg was werd ik na afloop gediskwalificeerd.

Ik ben in de loop van de jaren op veel ijsbanen en meren geweest maar de mooiste ijsbanen vind ik Flevonice in Biddinghuizen en het grote meer van de Weissensee.

Mijn hobby’s zijn: veel op vakantie gaan met mijn vrouw Amber, wielrennen en skeeleren. Dit jaar wist ik met skeeleren nog het Open NK Beloften in Hallum op m’n palmares bij te schrijven en werd ik tweede op het NK Marathon Beloften in Veendam.

Dit alles had ik nooit kunnen bereiken zonder de steun en wijsheden van mijn ouders en de laatste jaren van mijn vrouw.

Hopelijk weet iedereen nu wat beter wie Jochem Uithoven is. Wilt u nog wat van me weten schroom niet en vraag gewoon.

Met sportieve groet, Jochem.
'

(Foto Schaatsteam Snelle Jelle)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.