maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

Laag bij de grond

18 december 2013 (door WerkendamNet)

HANK - Chinooks en Cougars van Vliegbasis DHC Gilze-Rijen oefenen woensdag 18 december in de omgeving van Nieuwendijk en Hank het optreden met grondeenheden onder tactische omstandigheden.

Personeel van de Koninklijke Luchtmacht moet in het belang van Nederland paraat staan voor een eventuele inzet waar ook ter wereld. Trainen in binnen- en buitenland is daarom van essentieel belang. Helikopters zijn voor hun zelfbescherming grotendeels afhankelijk van de dekking van het terrein. In omstandigheden waarbij sprake is van een verhoogde dreiging is daarom vliegen op hoogte geen optie, maar moeten de helikopters laag blijven. Bovendien kan een helikopter door laag te vliegen buiten het radarbeeld van de tegenstander blijven waardoor ze ongezien hun taken kunnen uitvoeren. Ook weersomstandigheden kunnen dwingen tot laagvliegen.

Woensdag wordt een Cougar en een Chinook transporthelikopter van het Defensie Helikopter Commando (DHC) ingezet tussen 13.00 – 15.00 uur. “In het kader van deze oefening kan in de omgeving van Hank en Nieuwendijk zo laag worden gevlogen als voor het doel van de oefening noodzakelijk is. Dit betekent overigens niet dat de toestellen continu laag vliegen,” aldus Chinook-vlieger Coen.

Klachten
Militaire oefeningen worden vroegtijdig en zorgvuldig voorbereid. Dit is van essentieel belang voor de oefenende eenheden, maar ook voor de omgeving van de oefenlocaties. Het kan zijn dat omwonenden toch overlast ondervinden. Eventuele klachten kunnen worden ingediend via www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen of via het gratis nummer 0800-0226033.

(Foto: Toegewezen vlieggebied Nieuwendijk - Foto: MinDef,)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.