vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Infoavonden Optimaas druk bezocht

16 december 2013 (door AalburgNet)

AALBURG - De laatste avonden die door Optimaas werden gehouden om inwoners over de voordelen van glasvezel te informeren, werden opvallend druk bezocht. Met namen de voorlichtingsmomenten in Babyloniënbroek en Eethen telden een grote opkomst.
Dat internetten via een glasvezelnetwerk snel was, wisten de meesten wel. Dat Optimaas een burgerinitiatief is die het glasvezelnetwerk gaat aanleggen, hadden velen niet helder. Dat de leden eigenaar zijn en dus meebeslissen over de exploitatie was voor anderen weer een verrassing. ‘Optimaas is van Aalburgers, voor Aalburgers’, liet kwartiermaker Taco van Arkel zijn gehoor weten. ‘Als Optimaas straks operationeel is, beslissen de leden wat er bijvoorbeeld gebeurt met de inkomsten.’
Juist de huidige samenwerking met een aantal grote partijen, die geloven en investeren in de mogelijkheden van glasvezel voor Aalburg, maakt de kans voor Aalburg uniek. ‘Als het nu niet lukt, zijn we zo twintig jaar verder’, aldus Van Arkel.

Glasvezelparty
Wat mensen vooral ook wilden weten waren de mogelijkheden die de dienstverleners Solcon en Canal Digitaal te bieden hadden. Die vragen werden door de providers in alle rust na afloop van de algemene sessie beantwoord. Belangstellenden konden naar de infopunten, waar ook X2com aanwezig was voor de zakelijke markt, om daar hun situaties en vragen voor te leggen. Daar werd dan ook gretig gebruik van gemaakt.  Anderen die al hadden besloten om zich aan te melden, lieten zich graag bijstaan bij het invullen van het aanmeldformulier.

Mochten een aantal buren, of mensen uit een straat of vereniging buiten de infoavonden om meer informatie nodig hebben, Optimaas organiseert op aanvraag ook zogenaamde glasvezelparty’s.

Informatie
De eerstvolgende infoavonden zijn:

Maandag 16 december a.s.
Dorpshuis De Oude School, Drongelen
Gansoyen 10, Drongelen
Aanvang: 19:30 uur

Dinsdag 17 december a.s.
Dorpshuis Meeuwen
Dorpsstraat 28, Meeuwen
Aanvang: 19:30 uur

(Foto Optimaas - www.optimaas.nl)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.